От х:

Днес в x:

Ема Хопкинс: При Брекзит без сделка работа във Великобритания - след молба

Не е възможно да има нов референдум за Брекзит. Но ние водим активни преговори, за да излезем на 29 март от ЕС със сделка. 

Това заяви посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс по бТВ. При Брекзит без сделка трябва да се водят двустранни преговори с всички страни, обясни тя. В момента преговаряме с балгарското правителство за това какво ще случи с българските граждани във Великобритания и с нашите граждани в България”,  каза още Хопкинс.

По думите ѝ, при Брекзит без сделка, престой до 3 месеца в Обединеното кралство ще бъде напълно разрешен и няма да има разлика между сегашните и предстоящите условия за това. „Но ако човек иска да остане за повече от 3 месеца, за да работи, да учи или дори да остане при семейството си там, ще трябва да подаде молба, уточни посланикът. Всеки случай ще се решава отделно през преходния период до 2021 г., отбеляза дипломатът. 

По думите й всички които са били в Англия преди 29 март, ще имат същите права, както и сега, и няма да има значение дали си живели повече или по-малко от 5 години.

90-дневният визов режим, който регламентира ЕС, ще позволи на близо 300 000 британски туристи, които идват в България всяка година, да продължат да прекарват почивката си тук. Искаме да чуем от българското правителство какви ще бъдат правата на британските граждани, които живеят тук, каза още Ема Хопкинс.

Източник: http://btvnovinite.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини