От х:

Днес в x:

Дневен център за пълнолетни лица с увреждания ще бъде открит в Хасково

Дневен център за пълнолетни лица с увреждани ще бъде открит в Хасково след 1 март 2019 година. Новият социален център е учреден със заповед на  изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомаган Румяна Петкова и е част от социалната стратегия на община Хасково, съобщиха от кметството.

Центърът ще се помещава в сградата на Дом “Марина“. Той ще е с капацитет за 20 души.

До сега децата и младежите с увреждания посещаваха Дневен център „Марина“ , там обаче приемът е за  лица до 35 години. Трима от потребителите вече са навършили тази възраст, до края на годината над допутимата до сега възраст от 35 години ще станат общо 7 от възпитаниците на Дома. За да се осигурят необходимите грижи за тях се налага създаването на центъра за пълнолетни. Новият Дневен център ще приема и млади хора, които не са посещавали подобна услуга до сега, но имат нужда нея.

В Дневният център за деца и младежи с увреждания остават 42 места,  там ще се полагат грижи за лица до 18 години.

За обособяването на помещения за новия център ще бъде монтиран подемник, с който да могат да се придвижват потребителите с колички до втория таж на сградата.

Всяка целева група ще бъде в отделно крило и ще се обслужва от необходимите специалисти. Те ще бъдат наемани и в зависимост от необходимостта според заболяванията на потребителите на центровете, за да може да бъде предоставена качествена услуга на нуждаещите се.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини