От х:

Днес в x:

Лекарка от ТЕЛК - Търговище беше хваната с 200 лв. подкуп. Вестниците в събота

Измама. 

"Сега":

Лекарка от ТЕЛК - Търговище беше хваната с 200 лв. подкуп

Лекарка от ТЕЛК - Търговище е хваната с подкуп от 200 лева, съобщи bTV.

Тя е поискала сумата от пациент на 66 г., на когото обещала да му бъде определена степен на трайна неработоспособност.

След подаден сигнал полицията се намесила, иззела парите, а лекарката е направила самопризнания, че е взела подкупа. Тя е пусната срещу подписка и вече е с повдигнато обвинение.

Междувременно съдът в Ловеч гледа днес мерките на председателя на ТЕЛК комисията д-р Донка Минкова и сочения за посредник в престъпна схема. Двамата бяха задържани по обвинение на прокуратурата за вземане на подкуп срещу издаване на експертни лекарски решения.

Прокуратурата поиска постоянно задържане на д-р Минкова предвид събраните в досъдебното производство доказателства и опасността тя да повлияе на свидетелски показания. Защитата настоява за по-лека мярка - домашен арест, предвид тежките заболявания от които страдала.

На излизане от съдебната зала д-р Минкова каза, че е освидетелствана с 95% увреждания.

Концесия. 

"24 часа":

Удължава се срокът за подаване на заявления за концесията на Летище София

Удължава се срокът за подаване на заявления за концесията на Летище София, предаде БНТ.

Това съобщиха от Министерството на транспорта. Причината е искане на икономически оператори за удължаване на срока. Промяната е съгласувана и със Световната банка, която е консултант по сделката.

Болница "Лозенец".

"Дума":

Болница "Лозенец" стана търговско дружество

Народното събрание окончателно промени статута на болница "Лозенец" от правителствена в "Многопрофилна болница за активно лечение". Собственик на капитала ще е Министерството на здравеопазването. С решението се дава възможност за преструктурирането на лечебното заведение в търговско дружество. С приетите изменения болница "Лозенец" ще запази акредитацията си като Университетска болница към Медицинския факултет на Софийския университет.

Според законопроекта именно Алма Матер трябва да управлява болничното заведение. Не е ясно обаче как ще се издържа лечебното заведение.

Принципал ще е Министерството на здравеопазването. Но ръководството и академичният съвет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" трябва да влязат в преговори с МЗ и евентуално да се стигне до договор, с който университетът ще поеме управлението на болницата.

Между първо и второ четене на закона бяха дописани множество правила, при които ще могат университетски болници - държавна собственост, да бъдат давани за управление на университетите. Въвеждат се и редица отговорности на висшите училища, които управляват болници, уточнява БНР.

Статистика. 

"Сега":

България е първа в ЕС по неотоплени домове

България е на първо място сред страните от Европейския съюз, чийто граждани не могат да си позволят да отопляват достатъчно дома си, показва ново изследване на Евростат, цитирано от bTV.

Близо 37% от хората, или всеки трети у нас, не може да си позволи да стопли дома си. Веднага след нас в тази негативна класация се нареждат Литва, Гърция и Кипър. Проблемът за отоплението обаче почти не съществува в страни като Люксембург, Финландия и Швеция. Там едва около 2% от хората имат затруднения с това да се стоплят у дома.

Ако няма адекватна политика в енергетиката, в бъдеще домакинствата у нас все по-трудно ще поддържат температура от около 20 градуса в домовете си, отчитат енергийните експерти.

Скандал. 

"Сега":

Елена Йончева не е подала официално сигнал за "Ало, Банов съм"

Специализираната прокуратура вече е снела обяснения от културния министър Боил Банов и депутата от БСП Елена Йончева по казуса "Ало, Банов съм", съобщава Нова телевизия.

Официално обаче Йончева още не е подала сигнал до държавното обвинение за схемите, които цитира. Преди два дни тя разпространи запис, на който, твърдят социалистите, се чува гласът на Банов, който настоява да бъде спестена неустойка на фирмата изпълнител на проекта за Ларгото в София.

Вероятно прокуратурата ще излезе с официално изявление в средата на следващата седмица.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    3 0
    08:59, 2 фев 2019
    А Калфов от белодробната болница в Болярово кога ще бъде арестуван. Цялата циганска махала е с астма
  • 2
    Сл
    Сланинко
    0 0
    20:51, 2 фев 2019
    КАЛФАТА действително трябва да го прибарат Но МВР то ни е пълен въздух
Последни новини