От х:

Днес в x:

Тереза Мей ще настоява за повторно отваряне на преговорите за Брекзит

Министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей ще настоява пред европейските лидери за повторно отваряне на преговорите за Brexit, предава телевизионният канал Sky News.

В рамките на деня се очаква Мей да разговаря с представители на страните-членки на Евроопейския съюз, потвърди говорител на Даунинг стрийт.

Парламентът в Лондон днес гласува за стратегията за Brexit. Договореното споразумение за напускане ще трябва да претърпи някои промени. Става дума за клаузата за предпазния механизъм, целящ да избегне връщането на физическа граница между Северна Ирландия и Република Ирландия на остров Ирландия .

"Това означава отваряне отново на договора за Брекзит", каза говорителят на Мей. Той допълни, че въпреки малкото време, което остава до 29 март, страната е решена да излезе от ЕС на тази дата, както е предвидено.

В Брюксел отговориха на желанието на Мей: „Председателят на Европейската комисия (ЖанКлод) Юнкер е постоянно на разположение и е в постоянен контакт“, увери представител на изпълнителния орган на ЕС. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини