От х:

Днес в x:

Двойно увеличение на телефонните измами, разследват мулета за 17 престъпления

Телефонните измами са се увеличили двойно през 2018 г. в сравнение с изминалата, въпреки проведените превантивни мерки. Това съобщи директорът на МВР в Хасково старши комисар Ангел Цанков по време на брифинг за отчет на дейността на органите на реда.

Той поясни, че са били задържани двама хасковлии, които според разследващите са били "мулета"  в осъществяване на престъпленията. Те са заподозрени за съпричасност към 17 измами, станали през второто шестмесечие на миналата година. 11 от случаите са в Хасково и 6 в Димитровград. След изтичане на 24-часовото им задържане са били освободени с мерки от прокуратурата.

"Те са взимали парите от жертвите и са ги предавали на самите извършители", уточни Цанков. Той поясни, че мъжете са направили самопризнания, иззети са пари, събират се доказателства, гледани са записи. "Съвместно с прокуратурата работим по доказване на тези 17 случая", каза още полицейският шеф.

Равносметката показва, че през 2018 г. общият брой на регистрираните престъпления в Хасковска област е намалял с 249. През миналата година броят им е 3080, а през 2017 г. са били 3329.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Кр
    краля слънце
    41 0
    13:45, 29 яну 2019
    Кажете колко има осъдени телефонни измамници! Колко... ??? Горките хорица под заплаха дават всичко! Иначе аман от предизборни схеми г-н комисар! Нагледохме се!
  • 2
    Чи
    Чичо ЦОНЧО
    22 -4
    15:30, 29 яну 2019
    Некадърно създадени закони,от некадърни и корумпирани политици!Най-слабата полиция,прокуратура и съд от десетилетия насам,корупцията и некадърността е обзела най-високите им етажи!Препоръчвам им на всичките,да си направят ритуални самоубийства час по-скоро,защото иначе ви започвам аз......с дъртия си чеп....много съм точен!!!
  • 3
    +-
    +-
    0 -8
    16:55, 29 яну 2019
    Чичо Тончо, пари за ****** имаш ли?! Скъпа е, да... Виж коментара
    • Чи
      Чичо ЦОНЧО
      8 0
      20:47, 29 яну 2019
      Пара имам бол +-,и доста съм надарен!Можеш да ме пробваш,ще бъдеш доста изненадан/а,откъм гърба:)))

Още новини

Последни новини