От х:

Днес в x:

"Фейсбук" ще отвори офис в София до седмици

Фейсбук ще отвори офис за преглеждане на съдържание в София. Социалната мрежа ще си партнира с TЕLUS International, една от най-големите аутсорсинг компании в България. TELUS ще оперира самия офис. Новината бе съобщена ексклузивно пред "Капитал" от Шавон Комиски, ръководител на отделa по политика за съдържанието в компанията.

"През следващата година в този център ще работят около 150 служители, които ще преглеждат съдържанието и ще оказват подкрепа на множеството различни общности във Facebook", се казва в официалното съобщение на компанията. Броят на хората в офиса ще зависи от броя на докладваните постове и снимки, които Facebook получава. В случай че броят им се увеличи, от социалната мрежа ще работят отново с TЕLUS International по набиране на нови хора.

Офисът в София е част от европейското разширяване на Facebook, след като през 2018 г. със същата цел бяха отворени и центрове в Барселона и Латвия. Общо този екип на Facebook по света наброява 30 хил. души, които се занимават със сигурността на мрежата, половината от които разглеждат съдържание. Служителите в тези центрове преглеждат съдържание, което потенциално може да нарушава правилата на социалната мрежа и има нужда от човешка намеса. Останалата част от модерацията на Facebook се извършва чрез изкуствен интелект.

Екипът в София ще преглежда докладвани постове на турски, руски и казахски език. Той ще бъде обучен от TELUS International. Офисът ще започне работа до седмици, а в момента вече тече работата по обучението на хората. Съдържанието на български в момента се модерира от няколко центъра за разглеждане на съдържание, включително от тези в Дъблин и Есен. На въпрос от "Капитал" от Facebook коментираха, че е възможно в бъдеще част от хората в софийския офис да се занимават и с модериране на публикациите на български език.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини