От х:

Днес в x:

Прерязаха лентата на обновеното за 238 000 лева училище в Любимец

Изображение 1 от 4

    Обновената сграда на СУ “Желязко Терпешев“ в Любимец беше официално открита, съобщиха от областна администрация.

    Официални гости на церемонията бяха областният управител на Хасково Станислав Дечев, депутатът от ГЕРБ Георги Станков, кметът на общината инж. Анастас Анастасов, началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева, представители на фирмата-изпълнител, на общинската администрация, учители и работещи в училището, ученици и родители.

    Директорът на училището Мария Станкова обясни, че до сега със средства от бюджета на гимназията са успявали частично да освежат сградата и класните стаи, но това далеч не е било достатъчно. „Преди година със съдействието на местните депутати от ГЕРБ на посещение дойде министърът на образованието Красимир Вълчев. Той беше впечатлен от децата и от всеотдайните преподаватели“, припомни Мария Станкова. Тогава от МОН са отпуснати 160 000 лева за ремонт на едното крило на сградата, за компютри и техника са предоставени допълнително 28 000 лева. Към тях училището допълва от бюджета си 50 000 лева и така се стига до преоборудване и ремонт, уточни директорът на гимназията.

    Тук учат 460 деца от цялата община. „Направихме всичко това, за да останат тези деца и техните родители да живеят в Любимец“, каза от своя страна народният представител д-р Георги Станков. Той подчерта, че огромната благодарност в този проект е за министър Красимир Вълчев, защото той лично се е ангажирал с училищата в малките общини и реално подпомага съществуването и модернизирането им.

    Сега предстои още много работа, предупреди кметът на Любимец Анастас Анастасов и съобщи, че вече е планиран ремонт на двора на гимназията. Областният управител Станислав Дечев поздрави ръководството на училището за направеното и подчерта, че събития като това доказват, че образованието е реалният приоритет в управлението на правителството и той се изпълнява отговорно и устойчиво.

    След прерязването на лентата официалните лица и гостите на церемонията разгледаха обновените класни стаи.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Юс
      Юсуф
      34 -2
      10:30, 29 яну 2019
      Народния представител Станков преряза лентата на жена си.Браво Семе!
      • Лю
        Любимешкия
        28 -3
        11:18, 29 яну 2019
        Хахаха тоя как го сложиха там бе няма ли някой образован човек да сложите, че да му се радваш като го видиш. Толкова е нелицеприятен този Станков че като да го гледам и ми се повдига какво го показвате. Най-простите и безскрупулни хора отидоха в политиката. За това сме на тоя хал.
      • Jo
        Jo
        19 -2
        12:00, 29 яну 2019
        За 238 000 лв. нямаше ли да построят направо ново училище?
      • Чи
        читател
        15 -1
        14:24, 29 яну 2019
        Тъпо и нахално
    • 2
      Ха
      Ханко Брат
      24 -4
      11:04, 29 яну 2019
      Много къса тази лента, не стига за всички желаещи да позират.Добре че не построиха ново училище че не знам от къде ще намерят толкова дълга лента.д-р Георги Станков???!!!
    • 3
      Ов
      овчо време
      29 -2
      11:40, 29 яну 2019
      Толкова овчи народ сме,че все повече ветеринари като тоя индивид на снимката ни "стрижат"!
    • 4
      По
      поляново областен център
      7 -1
      12:45, 29 яну 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 5
      Ми
      Митев
      8 -1
      13:00, 29 яну 2019
      Как се казва младежа от ДПС застанал до депутата Станчев. Благодаря .
      • Ко
        Коки
        14 -1
        17:50, 29 яну 2019
        Нямали нищо общо ДПС и Герб..Да, да , ама не! Няма лошо ядат с два черпака! За семката... жена му намаза и той от нея и те от герб и държавните пати
    • 6
      Аз
      Аз
      23 -2
      13:36, 29 яну 2019
      Чудесно е да се ремонтират училища.До колкото разбирам за ремонт на училището необходимо изискване е да си роднина или поне в интимни отношения с "депутата".За радост не всички сме г-жа Семкова!
      • Аа
        аааа
        20 -2
        14:23, 29 яну 2019
        Те повечето парички ще отидат за къщата на щерката им на станковите.
    • 7
      Пи
      *******
      8 0
      15:44, 29 яну 2019
      Ванчев много си подбрани бе селски.някой та е сурвакал яко .те жените нямат край братовчед. .........
    • 8
      Ко
      компетентен
      3 -2
      20:01, 30 яну 2019
      Много ми е интересно,как жители на Любимец и околните села пишат такива небивалици.Вместо да се радват,да аплодират начинаето,ремонта и издействаните средства за това училище.Проблема бил в ЧОВЕКА Станков и неговата съпруга г-жа Станкова.Питам:утре госпожата като не е директор на това училище и д-р Станков не е народен представител,това ремонтирано училище дали в къщи ще си го вземат или ще остане за ползване от децата на Любимец и региона?!?Кой друг от града Ви е направил нещо с което се гордеете?Мога смело да заявя,че се радвам,нищо,че не ползвам училището,не съм от Любимец,на това което е направено за Вас любимчани,за вашите деца,за вашия град.Тук е налице една доста позната черта-безразличието и апатията и да се оплюе някой,не за друго,а заради самия спорт,дето се казва.Колко му е да опетним някого.Докога????Д-р Г.Станков беше и Директор на БАБХ гр.Хасково.По негово време се направи ремонт на целия сграден фонд на т.н Ветеринарна лечебница/така се знае/.Цели 20г.предишните директори,колче не бяха забили,да не говорим за цялостен ремонт.Всичко това ме навежда на мисълта,че д-р Станков е отговорен,съпричастен с проблемите на града си,на колегите си.Затова,скъпи любимчани,радвайте се,че имате представител като д-р Станков,защото на други места тяхните народни представители не са направили нищо.Човека милее за вас самите и за вашите деца,а не за мен и тези около мен.Браво докторе!
    • 9
      Гр
      гражданин на хюстън
      2 0
      16:56, 31 яну 2019
      Елена ЙОНЧЕВА,депутат на БСП от Хасково ,какво направи за града ни?
      Едно голямо НИЩО!!!
      Освен да сплетничи,злослови нищо не е направила и няма да направи.По времето на Сергей Станишев се налапа с парички,командировки .Офшорки и банки-келепира преди всичко.Добре,че Сергейчо се усети навреме,че я махна от себе си.Умен си бил,а ние и повярвахме и гласувахме за нея.Язък!!!Толкова злобна женица,че чак ме е гнус от физиономията и.

    Още новини

    Последни новини