От х:

Днес в x:

БСП смекчи позицията си против Истанбулската конвенция.Печата

24 часа":
 
БСП смекчи позицията си против Истанбулската конвенция
 
"Обективно преценено Истанбулската конвенция съдържа приемливи елементи за борба срещу насилието над жени и деца, които ние споделяме. Но тя, както показват изразените от експерти и обществото мнения, противоречи на българската традиция и семейство, и това бе отчетено и в решението на Конституционния съд."
 
Тази редакция бе записана в червената "Визия за България". Тя и платформата на партията за евроизборите бяха приети с почти пълно мнозинство от делегатите на конгреса. Досега и двата документа категорично отричаха цялата конвенция. На форума обаче тази позиция бе смекчена.
 
С корекцията от визията отпадна текстът "Обективно преценено Истанбулската конвенция не е конвенция против насилието срещу жени. Това е конвенция срещу фундаменти на европейската цивилизация. Шокиращото е, че зад конвенцията застават както европейски, така и глобални институции. Спорът ни с тях ще е дълъг и тежък."
 
 
"Монитор":
 
Спецсъдът остави в ареста обвинените полицаи за корупция
 
Специализираният съд остави в ареста обвинените в престъпна схема за изнудване полицаи от столичното Четвърто РПУ.
 
В залата бяха доведени трима от задържаните. Четвъртият е влязъл по спешност в болница още в петък.
 
На 23 януари общо петима полицаи бяха задържани. На четирима бяха повдигнати обвинения. За лидер е сочен началникът на Сектор "Икономическа полиция" в 4 РПУ Красимир Кръстев.
 
Според събраните доказателства от началото на 2017 г. десетки търговци в столичния квартал "Лозенец" са плащали, за да не бъдат проверявани или да бъдат предупреждавани за подготвяни проверки. От 2017 г., когато е започнала схемата, изнудвани са автокъщи, питейни заведения, наргиле барове и магазини.
 
 
"Сега":
 
7500 кукери от България и чужбина се събраха на "Сурва"
 
В Перник започна 28-ият международен фестивал - "Сурва". Тази година има рекорден брой участници - над 7500.
 
В маскарадните шествия има 120 маскарадни групи, а участниците ще се борят за златна, сребърна или бронзова маска. Участват кукери от 40 общини и 15 области на България, както и 19 чуждестранни групи от Сърбия, Македония, Италия, Словения, Русия и други държави. През 2015 г. празникът "Сурва" е вписан в представителния списък на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство на човечеството.
 
 
"Сега":
 
Пътят за Пампорово е отпушен
 
Възстановено е движението през прохода Пампорово. Това съобщи за Агенция "Фокус" директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. "Движението е контролирано, докато се изведат почиващите и се настанят новите почиващи, така че да не се създаде хаос отново", посочи той и заяви, че около 500 служители на горските стопанства, полицията и пожарната са ангажирани с дейностите по отстраняването на последиците от бедствието. Екипите работят с над 100 единици техника.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    1 -1
    20:08, 27 яну 2019
    Станишев ли настоя за приемане на И К .Нормално и очаквано от него като открит гей.
Последни новини