От х:

Днес в x:

Джон Траволта и Доналд Тръмп са сред номинираните за "Златна малинка"

Мафиотският филм на Джон Траволта "Готи" и президентът на САЩ Доналд Тръмп са сред номинираните за наградите "Златна малинка", които отличават най-лошите филми и актьори през годините. Организаторите обявиха претендентите за своите отличия за 2018 - годината, която определиха като пълна с бедствия както на екрана, така и извън него, съобщи "Ройтерс".

Новата комедия за Шерлок Холмс "Холмс и Уотсън" с участието на Уил Феръл и Джон Райли получи шест номинации за това, че е успяла да "разруши двама от най-обичаните литературни герои".

Основаните през 1980 г. награди "Златна малинка" служат като антидот на холивудската церемония на наградите "Оскар" и номинациите им се обявяват ден преди тези на Американската филмова академия, които предстои да бъдат съобщени утре, 22 януари.

Основателят на отличията Джон Уилсън обяви в изявление, че със спънките на борсовия пазар, вероятен предстоящ импйчмънт, бушуващи диви пожари, разрушителни наводнения, масови престрелки и серия от епидемии, достигнали почти библейски размери, 2018 е била година, препълнена с катастрофи. И след всичко това там се нареждат и филмите от изминалата година, допълва той.

Тръмп е номиниран два пъти за появата си в документалните филми Death of a Nation от поддръжника на консерваторите Динеш де Соуза и във "Фаренхайт 11/9" на либералния Майкъл Мур. Настоящият американски президент вече е получавал "Златна малинка" за участието си като бизнесмен в криминалната комедия от 1989 г. "Духовете не го правят" (Ghosts Can't Do It) с участието на Бо Дерек.

Съпругата на Тръмп Мелания и съветничката от Белия дом Келиан Конуей бяха удостоени и с номинации за най-лоши актриси в поддържаща роля за архивните кадри, с които участват във "Фаренхайт 9/11".

"Готи", който разказва за покойния бос на нюйоркската мафия Джон Готи, спечели едва 4,3 млн. долара в боксофиса на Щатите миналото лято и е също с шест номинации, сред които за най-лош филм, сценарий, актьор и актьорска комбинация за Траволта и съпругата му Кели Престън.

Номинираните и победителите се гласуват от около близо хилядата членове на "Златна малинка" от 24 държави в света, които се регистрират онлайн и плащат членски внос в размер на 40 долара.

Победителите тази година, ако те въобще се появят на церемонията в навечерието на наградите "Оскар" на 24 февруари, ще получат боядисан със златист спрей трофей.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини