От х:

Днес в x:

Малкият Радо полетя по пистите в Пампорово, въпреки че не може да ходи

    Деветгодишният Радо от София сбъдна мечтата си да се спусне по пистите, макар че не може да ходи. Когато бил на 1 годинка му поставят диагноза спинална мускулна атрофия и до днес детето не може да крачи само.

    Майка му Ралица Енева разказа, че момченцето от години се лекува в Америка благодарение на дарителски кампании. „На всеки 4 месеца пътуваме, прилагаме една терапия, която дава страхотни резултати, за жалост тази терапия в България все още не се предоставя. Благодарение на тази терапия той е много силен, въпреки заболяването си се изправя се много добре.“

    Като истински мъж Радо понася терапиите, но като всяко дете си има голяма мечта-да полети по пистите на Пампорово. Момченцето я осъществи по време на ваканция в Пампорово, където пристигна в средата на януари тази година.

    „Добре се чувствам, супер е!“, сподели малкият боец, който от 4 дни лети по пистите в родопския курорт и вече управлява сам шейната по повечето писти в курорта, което е цяло чудо за тежкото заболяване на детенцето. Момчето е в Пампорово заедно с цялото си семейство, което има и две по-големи момчета, а щастливата му майка не пести благодарности към хората, помогнали на най-малкия й син да сбъдне мечтата си.

    „Хората тук са много топли и истински, това ще остане завинаги в нашите сърца. Аз съм сигурна и в сърцето на Радо.“ Ски училището на смолянчанина Стефан Масурски е единственото в курорта, което разполага със специализирани шейни за хора с увреждания и не за пръв път помага на деца в нужда. Олимпийската ни шампионка Екатерина Дафовска пък е приютила семейството на Радо в хотела си в Пампорово.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини