От х:

Днес в x:

Литургия и панихида в Харманли по повод Освобождението на града

    Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан отслужи Света Божествена литургия днес в църквата "Свети Атанасий" в Харманли по повод храмовия празник. За да се помолят и да запалят свещ в християнска обител се стекоха множество миряни.
    Малко по-късно, след църковната служба, се проведе литийно шествие, в което се включиха граждани, представители на политически партии, сдружения, училища и стигнаха до Руски паметник. Там бе отслужена панихида по повод 141 години от Освобождението на Харманли. С ритуала беше почетена паметта на руските войни, загинали за освобождението града. Деца от детска градина „Детски свят“ изнесоха рецитал, слово държа кметицата Мария Киркова. Бяха поднесени венци и цветя от името на кметицата, зам.-областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, политическа партия ГЕРБ, ВМРО и граждани.

    Днешните събития са част от програмата на община Харманли за честване на бележитата дата за града - 18 януари, на която се отбелязват още 184 години от създаването на църквата „Св. Атанасий“ и 51 години от зараждането на музейното дело в града.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ра
      Рада Димитрова
      11 -1
      14:06, 18 яну 2019

      Кметица е жената на кмета. А човекът избран на този пост, независимо от неговия пол е кмет. Научете го най-накрая и го кажете на всичките си неграмотни колеги.

    Последни новини