От х:

Днес в x:

28 °C

SETI публикува всички досегашни изследвания, свързани с търсенето на извънземни

SETI пусна нов онлайн инструмент, в който могат да бъдат открити всички досегашни изследвания, свързани с търсенето на извънземни.

Документите на SETI от 1960 г. до днес са качени на Тechnosearch. Наблюдатели от цял ​​свят също са поканени да представят своите собствени търсения.

На Technosearch са достъпни много документи, свързани със SETI, от стари неясни журнали и трудно достъпни по друг начин, както и документи, останали недостъпни заради плащане.

Търсенето на техносигнатури (знаци за технология, създадена от извънземна цивилизация) най-вероятно ще отнеме много поколения, а за да се търсят на нови места, е необходимо да знаем къде сме търсили, пишат създателите на архива-търсачка.

Technosearch е създаден, за да могат бъдещите астрономите да погледнат в миналото и да видят къде и как сме търсили днес. В момента има 3 различни списъка в зависимост от типа на провежданото търсене.

Радио SETI - търсения, които се проведоха в радиочестотната част на спектъра

Оптичeн SETI - търсения, които в оптичните / IR / UV / X-Ray чeстоти на електромагнитния спектър.

Архивен SETI - търсения, които копаят в голяма колекция от предварително събрани данни.

Проектът разчита общността да реагира. Ако хората съобщават за собствените си наблюдения, работата по поддържането на Technosearch няма да тежи на раменете на един човек. Всъщност различни клонове на науката отдавна дават по този начин свободен и безплатен достъп до повечето изследвания или поне до основната информация. Отворените данни, големите данни и растящата мощ на съвременните компютри дадоха тласък за метаанализи и много нови открития (и развенчаха някои стари).

Technosearch съхранява информация за заглавието на документа или проекта (или популярното име на търсенето), името на наблюдателите, датата на търсенето, наблюдаваните обекти, съоръжението, в което се е извършило търсенето, размера на използвания телескоп, чувствителността на използвания инструмент, разрешаващата способност на инструмента, времето, което е прекарано в наблюдение на всеки обект, линк, където може да се намери търсенето в печат и онлайн, и коментари, които обясняват стратегията за търсене и място, където наблюдателят може да отбележи каквото биха искали да докладват.
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 19.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини