От х:

Днес в x:

Широка лъка отново изкушава ценителите с Празник на майсторското мезе

Изображение 1 от 2

    За "Празника на майсторското мезе", в началото на февруари тази година смолянското село Широка лъка отново ще събере гости и домакини, за да вкусят и оценят местните деликатеси от мляко и месо. Това ще се случи на 9 февруари, когато празникът ще се проведе за трета година, на масите на селския мегдан ще има от всичко, поризведено от широколъшките ценители на вкусната и мераклийски приготвена мръвка. Освен това ще бъдат представени и млечни деликатеси, също местно производство на кулинарите в селото, голяма част от които произвеждат и суровината.

    „Елате в Широка лъка, за да опитаме заедно вкусни мезета, хубаво вино и да се повеселим, а накрая ще определим чии мезета са най-добри тази година.“, казват домакините от родопското село.

    Дегустацията на всички мезета става на място от гостите, след което те пускат гласа си в кутия с номерче на всяка маса. Така накрая ще бъде избран и майстора, който ще се сдобие с титлата „най-добрия майстор на мезета на туристическото село. Гайди и песни ще вдигат настроението, както и апетит на гостите.

    В предишните две издания на вкусния и забавен конкурс, за най-добър беше избран Тодор Чакъров. Освен грамота, на два пъти той получи и парична премия, но тази година много от местните кулинари ще се опитат да му "отнемат" вкусната титла, защото родопското село се слави с майсторите си на тънки родопски мезета.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини