От х:

Днес в x:

Ето какво искат да видят асеновградчани в общинска инвестиционна програма`2019

Изображение 1 от 2

    Близо 35 млн. лева е финансова рамка на инвестиционната програма за 2019 г. В нея са включени преходни обекти, чието изпълнение продължава или пък предстои да бъде стартирано. Такива са проектите за облагородяването на кв. „Запад”, за образователна инфраструктура (ремонтни дейности по енергийна ефективност и благоустрояване на дворните пространства на 5 учебни и детски заведения), за въвеждането в експлоатация на пречиствателната станция по проекта за Водния цикъл, както и за изграждане на компостиращи инсталации и инсталации за предварително третиране на твърди битови отпадъци. Предвидени са също изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа, проектиране на нови обекти и облагородяване на жизнената средата.

    Обща рамка на общинския проектобюджет е 48 537 323 лв. Предвидените приходи от делегирани за държавата дейности са 24 957 814, а местните приходи 23 579 509 лв. Разходите за държавни дейности от държавни приходи са 24 957 814 лв., за държавни дейности, дофинансирани от местни приходи, 1 295 893 лв., а за местни дейности 22 283 616 лв.

    Но публичното обсъждане вчера присъстваха десетки асеновградчани, като внесените от тях предложения за включване в инвестиционната програма са около 20. Едното касае поставяне на пътни настилки в новия квартал до стадион „Шипка”, друго е за облагородяване на междублокови пространства в кв. „Изток”, трето за изграждане на още спортни площадки и вело алея, четвърто за проектиране и изграждане на екопарк „Баделема”, друго е за ремонт на покрива на Караалановото училище и за поставяне на ограда на площадката до Метоха. Предложения има и за създаване на Градска художествена галерия в бившия ресторант „Руен” и за ремонт на ул. „Спортист” в Тополово.

    Съгласно ч. 24, (2) от Наредбата за бюджета на Община Асеновград за постъпилите предложения се съставя протокол, който ще се внесе в Общинския съвет заедно с окончателния проект на бюджета. Той ще бъде разгледан на първото за 2019 г. заседание, което ще се проведе на 30 януари, сряда.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини