От х:

Днес в x:

Спешна среща в Страсбург за Брекзит

Ръководната група на Европейския парламента по въпросите на Брекзит се събра на извънредно заседание в Страсбург. Това стана, след като британският парламент отхвърли сделката на Тереза Мей за напускането на Великобритания.

Европейският съюз остава единен и непоколебим по споразумението, обяви главният преговарящ на Евросъюза с Лондон Мишел Барние.

Великобритания не е в позицията да казва на Европейския съюз кои да бъдат следващите стъпки. ЕС оставал единен, каза Барние.

Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск лаконично призова в профила си в "Туитър" смел британски политик да излезе и ясно да каже какво иска Островът от Брекзит.

Това, което не искаме да допуснем, е този политически хаос да бъде прехвърлен в европейската политика. Трябва да намерим решение преди европейските избори. Това посочи отговорникът на Европейския парламент за Брекзит Ги Верхофстат,

Ирландското правителство заяви, че ще ускори подготовката за Брекзит без сделка. Днес е горчив ден за Европа, написа в "Туитър" германският вицеканцлер и министър на финансите Олаф Шолц. Според него има риск от хаотично излизане на Великобритания от ЕС. На същата позиция е и испанският премиер Педро Санчес.

Мадрид продължава да има резерви за Гибралтар. Холандският премиер Марк Рюте изрази разочарование и поиска Лондон да предприеме първата крачка.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини