От х:

Днес в x:

26 °C

Депутатът Димитър Аврамов с обвинения за търговия с влияние

Разследването на спецпрокурорите установило, че той си поискал 220 хил. лева и получил 100 хил. лева от бизнесмен, за да упражни влияние върху директора на Областна дирекция „Земеделие“ Монтана, както и върху началника на РУП – МВР Монтана

Специализираната прокуратура приключи разследването срещу народния представител Димитър Аврамов. На Аврамов и двама негови помагачи са повдигнати прецизни обвинения за търговия с влияние, при продължавано престъпление, извършено в съучастие.

Изготвя се обвинителен акт срещу тях и предстои внасянето му в Специализирания наказателен съд, съобщава прокуратурата.

Разследването на Специализираната прокуратура установи, че в периода от 06.07.2012 г. до 17.07.2012 г., в гр. Бяла Слатина, в гр. Плевен, в гр. Монтана и в местността „Тировец”, землище на гр.Монтана /производствена база и офис на „Гала – М” ООД/, при условията на продължавано престъпление с пет деяния, депутатът Аврамов поискал от  български бизнесмен пари и облага.

Той и помачачите му пискали от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи, собственост и арендувани от фирма на бизнесмена. Аврамов приел от същия бизнесмен сумата от 100 000 лева, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица.

Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние върху директора на Областна дирекция „Земеделие“ – гр. Монтана  във връзка със службата. Той трябвало да отмени заповед за служебно разпределение на ползването на масивите в землището на с. Стубел, област Монтана, да издаде заповед за въвод във владение в масив 128, землището на с. Стубел, област Монтана в полза на фирмата на бизнесмена. Също така трябвало да се съобрази със сключено доброволно споразумение за ползването на земеделски земи в землището на с. Стубел, област Монтана при издаване на заповед за следващата стопанска година /2012/2013 г./.

Дарът и облагата са били поискани, за да се упражни влияние и върху началника на РУП – МВР. Монтана  във връзка със службата му. Той трябвало да осигури охрана от полицейски служители и достъп до въпросния масив 128 в землището на с. Стубел, обработван от фирмата на бизнесмена по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012 г.

В кратки срокове Специализираната прокуратура ще предаде на съд Димитър Аврамов и неговите съучастници.

По времето, когато Аврамов е движел тези "сделки", то е бил депутат от ГЕРБ. 

На 29 юни 2016 г. Софийският градски съд оправда изцяло Аврамов и Петков. По-късно обаче Апелативният съд отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане на Софийския градски съд.

Главният прокурор поиска имунитета на Аврамов, вече депутат от ДПС, през юни 2017 г.
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 26.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини