От х:

Днес в x:

Дариха 4 нови перални и тангенторна вана на центъра за деца с увреждания

    С четири нови перални и специална вана с тангентор за хидромасаж се сдоби днес Центърът на настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания до АГО в Хасково. Новите придобивки са благодарение на инициативата на децата от училище “Христо Смирненнски”, които организираха специален коледен базар, както и на други дарители.

    По идея на Цветелина Бобутанова учениците от Смирненски организираха коледен базар, от който събраха 1135 лева, които предадоха на Центъра, за да закупи неща, от които се нуждае. Освен това децата са изработили и различни играчки и сувенири, които също донесли в дома. С техните пари и още допълнителни средства от други дарения са закупени четирите перални.

    “Имаме голяма нужда от такива уреди, те са най-използваните в Центъра, стари са и постоянно се развалят. Сега, когато имаме четири нови машини, по две за двете сгради, работата ни ще бъде много улеснена”, признава директорката на Центъра Невена Желязкова.

    Тя е благодарна и на Снежана Гарабед, която само за две седмици успяла да събере от щедри дарители пари за тангенторната вана. Тя вече е в банята на Центъра.

    Кака Снежка, както я наричат в Центъра, бе сред редовните благодеятели на бившия Дом “Асен Златаров”, където директор бе Невена Желязкова. Сега тя продължава да наглежда възпитаниците на новия Център.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      No
      Nostradamus
      3 -8
      19:27, 11 яну 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
    • 2
      Аг
      агент 007
      1 -5
      23:53, 11 яну 2019
      Кака Снежка е спестила от банички и кафета ваничка... Виж коментара
    • 3
      Mi
      mira
      8 -1
      10:29, 12 яну 2019
      Май не познаваш кака Снежка.
      Тя иска от тези които имат, за да даде на тези които нямат.
    Последни новини