От х:

Днес в x:

Събарят незабавно 15 от постройките в махалата във Войводиново

Проверка в село Войводиново е показала, че 15 от незаконните постройки в ромската махала са опасни и ще бъдат незабавно съборени.

Това каза на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Красимир Каракачанов. Вчера по негово нареждане във Войводиново беше свикан извънреден щаб, заради побоя на военен от двама младежи от ромски произход.

За останалите постройки в гетото ще бъдат съставени конструктивни протоколи и ще бъде даден срок за обжалване на събарянето им.

„Констатирахме, че на декар и 800 метра живеят 200 човека. По постройките имаше табели от автобуси, които са отковавани и ковани като част от строителство – без основи, незаконно върху общински терен”, заяви Каракачанов.

По думите му моделът, който се прилага в продължение на 30 години не води до интеграция на ромите, а точно обратното.

„Как очаквате да реагирам, когато двама младежи, които вместо да ходят на учат и да работят, ходят и пребиват военнослужещ? Не може никой, без значение какъв цвят на кожата има и какво вероизповедание, да бие полицай или военен. Въпросът е как на тези хора ще им вкараме в главата правилното разбиране, че законът е за всички”, коментира Каракачанов.

Той обяви, че общината е отпуснала 18 парцела на ромите от махалата във Войводиново, върху които да бъдат построени жилища. Срещнали обаче отказ.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    Затварачката
    5 -1
    15:18, 9 яну 2019
    А къде Гербаджийският войвода Бойко Защо не вземе отношение по въпроса Какво се крие като ояден плъх а и Цецо когато Радев каже нещо Цецо одма се показва като манекен а сега се е скрил Пълен резил
Последни новини