От х:

Днес в x:

Газова бутилка подпали вила на Кенана

    Тераса на втория етаж и част от покрива на къща във вилна зона „Куба“ 1 се подпалиха от газова бутилка пропан-бутан тази сутрин. Само бързата намеса на пожарникарите спаси от огъня и залепената до горящата сграда друга къща. В опожарения дом е имало трима души по време на инцидента, като по чудо никой не е пострадал. Пожарът тръгнал от газова бутилка на терасата, според собственичката на имота Тонка Пеева. „Сложих млякото да се вари. Влязох вътре, след секунди чух гръм. Когато се върнах терасата гореше“, разказа тя.

    Въпреки първоначалния шок Тонка Пеева действала хладнокръвно и успяла да изведе от дома възрастния си баща и трудноподвижния си заради заради преживени наскоро операции съпруг.

    Часове след инцидента обитателите на къщата все още бяха извън нея, а пожарникарски екип работеше на място по обезопасяването и на съседните имоти.  Пострадалото посред зима семейство ще намери подслон при по-младите от фамилията.

    Жената потвърди, че газовата бутилка е пълнена скоро, но не може да се сети откога не е била проверявана за изправност. Според превантивните мерки за работа с газови бутилки се препоръчва гъвкавите маркучи да се подменят на всеки две години, а редуцир-вентилът на всеки пет.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      10 -1
      14:17, 8 яну 2019
      Вила на Кенана,....а то в" Куба" 1.....
    Последни новини