От х:

Днес в x:

Песимистите в Хасково тройно повече, оптимистите наполовина

Песимистичните очаквания за 2019 година сред хасковлии са тройно по-малко от средното ниво в страната. Това показват данните от анкетата на Haskovo.net „Какво очаквате от 2019 година?“. 46.3 процента от участниците в допитването са посочили отговора „Положението през 2019 година ще се влоши“. Това рязко контрастира с резултатите от национално представително проучване на Алфа рисърч, които показват рекорден оптимизъм сред българите – 57 на сто от анкетираните пълнолетни граждани очакват тази година да бъде по-добра. Така националният оптимизъм се оказва двойно по-висок от хасковския – едва 26 процента, които смятат, че 2019-а ще е по-добра от миналата година.

При песимистите разликата е още по-драстична. Срещу 46.3 процента песимисти в Хасково са едва 12 на сто в национален мащаб, или повече от три пъти.

Анкетата на Haskovo.net няма представителен характер (394 участници), дава само обща представа за нагласите в обществото, за разлика от национално представителното изследване на Алфа рисърч. Въпреки това обаче разликите са драстични.

От Алфа рисърч коментират широко разтворената ножица оптимисти-песимисти в национален мащаб (5:1) като необичаен за България феномен.

Haskovo.net      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини