От х:

Днес в x:

29-метрова кула ще изпраща сигнали за пожари около Хасково

29-метрова метална кула-наблюдателница край Хасково ще изпраща сигнали за горски пожари към център, разположен в сградата на общината.

За изграждането на съоръжението Община Хасково вече сключи договор с фирмата Консорциум „Телелинк груп“ ДЗЗД след спечелена от дружеството обществена поръчка.

Договорът е на стойност близо 332 000 лв., без ДДС. Срокът за изпълнението му, който започва да тече, след като Консорциума получи писмото за възлагане и старт на дейностите, е 90 календарни дни.

Финансирането е осигурено по проект за закупуване на високо технологично оборудване за ранно оповестяване при възникване на горски пожари. По разработката има съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие и финансови средства на Гърция и България чрез Програмата за трансгранично сътрудничество.

Кулата ще бъде изградена от стомана. Тя ще е на площ 15 на 15 метра и ще бъде разположена в парцел край бул.“Освобождение“. Съоръжението ще е оборудвано с 24 фотоволтаични панели. На него ще има камери и метеоролигчна станция. Сигналите от кулата ще се изпращат към контролен център в сградата на община Хасково. Приемането им ще става чрез 4 -метрова антена на покрива на администрацията.

По същия проект предстои Община Хасково да закупи и един нов специализиран автомобил – автовишка, за което вече има избран изпълнител след проведена обществена поръчка и предстои сключване на договор.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    По
    Порчо
    17 -2
    16:16, 28 дек 2018
    А-а, малко е! Можеха да прилапат поне половин милион!
  • 2
    Да
    Далаверков
    9 0
    19:27, 28 дек 2018
    Масларов само с лапане и прецакване на хора в тоя живот не става!
  • 3
    Жи
    Живеещ на високо
    9 -1
    10:35, 29 дек 2018
    Хлтурата е тъжна, ненужна и разочароваща. Апартаментът ми е на 31 м височина! В Хасково има поне 20 блока с още по-голяма височина. Покривите им са идеални за тази цел. Скудоумието обаче е повсеместно!
Последни новини