От х:

Днес в x:

Ремонтират залата на стадион “Младост” по “Красива България”

    Спортната зала на стадион “Младост” в Хасково ще се ремонтира с финансиране по “Красива България”. Общинският съвет днес даде съгласие общината да кандидатства с проект, като се осигури собствено участие в общото финансиране на ремонта. Необходимата сума е 141 478 лева, общината ще участва с половината или 70 698 лв.

    Общината кандидатства по “Красива България” и с друг проект, също одобрен днес от ОбС – за ремонт на покрива на Професионалната гимназия по лека промишленост в Хасково. Общата сума е 144 615 лева, половина от които ще се осигурят от общината.

    При обсъждането на докладната записка от кмета Добри Беливанов общинският съветник и директор на Езиковата гимназия Деян Янев обърна внимание на катастрофалното състояние на сградата на Леката промишленост в двора на училище “Иван Рилски”. Сградата е дадена на гимназията за ползване през 2012 година. Тя обаче се руши, покривът тече и е опасна за децата от “Рилски”. През 2015 година е имало идея постройката да стане държавна собственост, за да може гимназията да я придобие и ремонтира. През 2017 година е имало две положителни становища за това намерение – от областния управител и от министерството на регионалното развитие. Въпреки това обаче от общината не са предприели стъпки в тази насока, заяви от трибуната Деян Янев. Той допълни, че директорката на гимназията по лека промишленост е заявила, че ако сградата стане тяхна собственост, има възможност да се осигури финансиране за цялостен ремонт, не само за покрива. Така учениците от Леката промишленост и от Туризма, които учат в една сграда, ще могат да минат на едносменен режим, защото сега са на две смени.

    Кметът Добри Беливанов бе поканен от шефката на ОбС Таня Захариева да коментира случая, но градоначалникът не пожела.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пр
      принцесата от Монако
      11 -11
      11:20, 21 дек 2018
      Ами този кмет освен да позира за фотосесии друго не може !Как да коментира случая като нищо не му е ясно!
    • 2
      Сл
      Сланинко
      9 -4
      13:54, 21 дек 2018
      Кмета бил поканен да коментира но той отказал--- супернахалство Абе Кмете ти можеш да отказваш у дома си на жена си и на дечурлигата си но не и на работното си място по въпроси които засягат твоето положение Ами ти за това си избран за това получаваш пари Ами гербаджийско управление друго не мога да кажа

    Още новини

    Последни новини