От х:

Днес в x:

Спецсъдът пусна Иванчева и Петрова под домашен арест

Спецсъдът пусна под домашен арест отстранения кмет на район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

Под домашен арест е пуснат и третия обвиняем по делото Дюлгеров, съобщи неговия адвокат Марияна Тодорова. Тя информира и че на тримата обвиняеми предстои да бъде сложена гривна за проследяване.

Реално по-леката мярка трябва да влезе в сила след 3 дни, а може да бъде обжалвана в срок до 7 дни Апелативен спецсъд.

Припомняме, първа инстанция на съда вече два пъти отсъжда домашен арест като мярка за Иванчева и Петрова. В средата на ноември месец прокуратурата реагира светкавично и обжалва решението, а също така светкавично и още в същия ден Апелативният съд прие протеста и до реално излизане от ареста на двете обвиняеми така и не се стигна. Третият обвинеям Петко Дюлгеров бе освободен под домашен арест, но по-късно бе върнат в ареста, след като избухна скандала с оспорваните методи на действия на спецпрокуратурата и спецсъда. 

Бързите действия на обвинението провокираха и проверка от страна на ВКС, който го определи като инцидентен случай на неправилна съдебна практика в работата на Специализирания апелативен наказателен съд. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    ДАНС
    0 0
    15:03, 20 дек 2018
    Ето така изглежда злото !!!
Последни новини