От х:

Днес в x:

Цвета Караянчева: Машинното гласуване ще бъде въведено, но само на определени секции

В студиото на Радио Кърджали Красимир Ангелов разговаря с председателя на Народното събрание и депутат от ГЕРБ от кърджалийския избирателен район Цвета Караянчева. Акцентите, които обсъдиха са промените в изборното законодателство и идеята на президента Румен Радев за видеонаблюдение и машинно гласуване на изборите. Машинното гласуване ще бъде въведено, но само на определени секции, каза Цвета Караянчева. В секциите извън страната, корабите, в лечебните заведения за сега ще се гласува по стария начин. 
Управляващите имат притеснения, относно електронното дистанционно гласуване от гледна точка на сигурността. Като пример Цвета Караянчева даде хакването на системата в изборния ден и опорочаването на изборите. 
Единият момент, относно видеонаблюдението, който ни притеснява е кой ще наблюдава всички тези 12 000 секции. Това значи, че трябва да има още 12 000 човека, които да седят някъде и да гледат. А другият момент е притеснението на хората от камерите, коментира Цвета Караянчева. 
За сегашното управление Цвета Караянчева коментира, че отношенията между управляващите са много по-добри, отколкото в предишното управление. ДОСТ не е скритата патерица на ГЕРБ и управляващата партия няма намерение да взаимодейства с нея, категорична е Караянчева. 
По темата за предстоящите местни избори, Караянчева каза, че ГЕРБ ще направи всичко възможно да има свои кандидати за кметове във всяко населено място в страната и пълни листи с общински съветници във всяка община. В раговора с Красимир Ангелов се засегна и темата за кърджалийските кандидати за кмет. 
http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини