От х:

Днес в x:

МВР свиква щаб заради усложнената обстановка

Вътрешният министър Младен Маринов ще председателства заседание на оперативен щаб във връзка с усложнената зимна обстановка. Заседанието е насрочено за 16.30 часа този следобед, съобщават от МВР.

На заседанието ще присъстват представители на всички ангажирани институции. Участниците ще направят анализ на предприетите дейности и ще обсъдят последващи действия във връзка с усложнената зимна обстановка, се посочва в съобщението.

По-рано днес от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че всички пътища в страната са почистени и проходими при зимни условия. В същото време прогнозата за времето е по-благоприятна, в сравнение с вчерашния ден, когато за 11 области имаше обявен код за интензивни валежи от сняг. 

Обилният сеговалеж създаде сериозни затруднения в трафика в страната. Хора бяха блокирани за по няколко часа на магистралите "Хемус" и "Тракия". От АПИ обявиха, че са предупредили гражданите да заобикалят проблемните участъци. В същото време обаче мобилното приложение LIMA, което трябва да предупреждава за затруднения в трафика, е спряло да работи от няколко дни поради технически проблеми.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини