От х:

Днес в x:

Ловна дружина „Ардино I“ с пореден успех

Груповият лов на дивя свиня е към своя край. През уикенда ловците от ловна дружина „Ардино I“ към Ловно-рибарско сдружение „Белите брези“ - Ардино се отчетоха с пореден успех като отстреляха два броя диви свине. Като майстор се прояви Здравко Илиев, който с три изстрела повали два екземпляра от ловувания дивеч. Освен ловец, Здравко Илиев е добър риболовец и известен кулинар, и редовно храни колегите си с вкусни ястия от дивечово месо. Слуката е в резултат на доброто ръководство на ловната дружина с председател Селим Фейзулов, който откри пресните следи от дивеча, вдигна ги и ги насочи към позицията за отстрел. Принос за успеха има и Юсуф Мюмюнов, който е с близо 20-годишен стаж в лова и добър организатор и отговорник.
Ловът е любимо занимание за мнозина, но същевременно включва усилия и отговорности за подхранване на дивеча, поддържането на хранилки и боравенето с огнестрелно оръжие.
Увеличеният брой на дивите свине се дължи на постоянните грижи за подхранването им с царевица. Особен е приносът в тази връзка на Рушен Рамаданов, Реджеб Ниязи и други, които полагат неимоверни усилия.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини