От х:

Днес в x:

8 °C

Жирардели предупреди, че трябва нова инфраструктура в Банско

Ако Банско спре да развива ски зоната и да инвестира в нова инфраструктура, много скоро ще загуби имиджа си на световен зимен курорт. За това предупреди днес петкратният носител на Световната купа Марк Жирардели, който участва в официалното откриване на зимния сезон
 
Марк Жирардели сподели пред журналисти радостта си, че за поредна година „Файненшъл таймс“ поставя Банско на първо място сред зимните курорти  като съотношение цена-качество.
 
Голямо признание е и фактът, че отново ще бъдем домакини на стартове от световната купа-мъже, което е недвусмислена оценка за ски зоната и града.
 
„Не е лесно да се вземе старт от Световната купа. Има курорти в Чехия, Словения, Хърватия и другаде по света, които чакат по 20 години да получат старт“, каза Жирардели, а преводач предаде думите му на пресконференцията в Банско.
 
Марк Жирардели обаче предупреди, че тази известност много бързо може да се срине заради липса на развитие на спортната инфраструктура, като даде за пример Австрия, където само за една година са направени десетки километри ски писти и нови лифтови съоръжения:
 
„Ако не се подобри инфраструктурата, ако не се направят новости в зоната, ние ще загубим мача много бързо“, каза още Жирардели. 
Източник: http://bnr.bg

Коментари в сайта

Последни новини