От х:

Днес в x:

13 °C

Случаят със смъртта на шефа на КАТ се заплете

Случаят със смъртта на шефа на КАТ в Казанлък се заплита. След като стана ясно, че в местността, където бе открито тялото му, са намерени пари, друго оръжие и тефтер, прокуратурата започва да разследва за корупционни практики в най-голямото районно управление в България. Това съобщи пред NOVA прокурор Таня Димитрова от Казанлък.
 
Началникът на „Пътна полиция” в града, Тодор Николов, бе намерен в петък мъртъв в автомобила си, близо до отводнителен канал, излизащ от язовир „Копринка”. Мястото се намира на около 6-7 км от село Бузовград, където живеел починалият.
 
„На настоящия етап на разследването доказателства, основната версия е за настъпило самоубийство. Тъй като при извършения оглед на местопроизшествието бе намерен личният автомобил на Тодор Николов. А той самият беше заключен вътре в купето, където с една входно-изходна рана, със служебното оръжие, което държеше в ръката си, е извършил това действие. За това водещата версия е именно самоубийство”, посочи прокурор Димитрова
 
„В утайник близо до канала, на около 30-40 метра от автомобила, бе намерена парична сума, разпределена в четири малки пачки. Тепърва ще бъде установен номиналът на банкнотите и точната сума”, уточни прокурорът. „Бе намерено и малко количество боеприпаси. Бележник-тефтерче, изхвърлено близо до сумата. И револвер в кожен кобур”.
 
Според прокурор Димитрова, „наличието на такива вещи по вид е някаква индикация за евентуални корупционни практики, свързани с пътна полиция и с началника Тодор Николов. Тези хипотези тепърва ще се събират доказателства по тях и ще се установява евентуално какво точно се е случило”.
 
 
Районният прокурор подчерта, че към настоящия етап „няма доказателства за това”.
 
„Тепърва предстоят много активни действия. Разпитване на широк кръг от свидетели. И събиране и на други доказателства, за да можем да установим точни факти”, поясни прокурор Таня Димитрова и добави, че „в хода на разследването е възможно да бъде изменено престъплението. Да бъдат събрани и други доказателства и евентуално да се разкрият и други данни”.
Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Тт
    ТТ
    6 -1
    10:51, 16 дек 2018
    Заключен в колата си? С втори ключ и автоматично заключване, колко му е да се заключи от вън ?Затваряш вратите и натискаш устройството за заключване от вън. Корупционните практики няма да оставят парите покрай колата.Ще си ги вземат.Може би искат да хвърлят кал срещу него.Не знам,но винаги си мисля,че в такива случаи има нещо гнило.Чак да се самоубие? Защото е вземал подкупи / или може би не искал да вземе/
Последни новини