От х:

Днес в x:

Училището в Конуш с базар за Ади и невероятна коледна украса

    Благотворителен кулинарен базар беше организиран в училище „Св. св. Кирил и Методий“ хасковското село Конуш днес. Деца и родители бяха приготвили в домашни условия различни вкусотии – сладкиши, кексове, питки. Част от тях подредени тази сутрин на маси във фоайето на школото. Децата и учителите имаха възможност да си закупят избран от тях продукт, като пускаха пари в кутия. Събраните средства ще отидат за лечението на 17-годишната Адриана Иванова от Хасково, която страда от рядкото заболяване стеноза на десния главен бронх, което се лекува оперативно и до средата на януари следващата година трябва да се съберат 14 000 евро.

    Благотворителните инициативи покрай Коледа се превърнаха в традиция в нашето училище, като тази година децата сами избраха да подкрепят Ади, обясни директорката на училището Марияна Узунова. За поредна година мото на благотворителната кампания е „Аз дарявам радост“.

    В училището в близкото до Хасково село витаеше коледният дух не само с богато подредената трапеза с традиционните за празника ястия, но и празничната атмосфера, създадена от красивата украса. Тържествената атмосфера се усеща още от входа на школото, където са подредени два къта, изобразяващи борови горички, в които дърветата са майсторски украсени с гирлянди и играчки, изработени от учениците от 1 до 7 клас с помощта на техните преподаватели. Освен това всяка от вратите на класните стаи има индивидуална украса с различна тематика, каза учителката Мария Маринова.

    Междувременно школото ще има чисто нова пречистваща машина за водата. Тя е доставена по проект на ротари клуб Хасково и партньорите им от ротари клуб Одрин, обясни д-р Исмаил Мустафов. Устройството предстои да бъде монтирано в школото в рамките на седмица.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ин
      Ина
      19 0
      17:14, 14 дек 2018
      Страхотно е училището. МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ! Често пътувам за Кърджали и минавам точно от там. Всеки път се залеждам, тъй като по прозорците има страшно много красоти. Минавайки само оттам, аз усещам коледния дух, които витае в Конуш.Браво на учителите и децата. А това, което правите за благотворителността е удивително. Браво на тези деца и учители. Дано има повече като тях.
    • 2
      Kr
      Krum
      0 -6
      07:33, 15 дек 2018
      училището в Виж коментара
    • 3
      Kr
      Krum
      0 -12
      07:36, 15 дек 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Уч
        учител
        7 0
        16:48, 15 дек 2018
        Круме.......,ако изобщо си Крум,искам да те попитам дали тази сутрин си изпи хапчетата.....! Ама то в твоето състояние,само хапчета не помагат !!!
      • Гр
        Гражданин
        8 0
        17:08, 15 дек 2018
        Дали е Крум или Крумка, незнам, но определено това същество(не мога да го нарека човек, защото с този коментар, не виждам нищо човешко в него) не е добре.Чуся се как може да се изкаже по този начин за учителите. Тези малоумни, както ги нарича, са тези хора, които възпитават децата на България. Които се раздават до край, за да научат на толерантност, доброта и елементарно възпитание, децата на точно такива индивиди, като този, които учат робите си на такова просто поведение.И не забравяйте, че децата вкъщи получат възпитание, а в училище-образование. ПОКЛОН ПРЕД ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛИ!
    • 4
      Ам
      аман от преклонени глави
      4 -2
      13:38, 15 дек 2018
      Всичко това е държавен цинизъм. Не може в тази държава един живот да зависи от това дали някой ще си купи парче баница. Вместо да правим баници трябва да се надигнем и да изметем политическата паплач, която 30 г смуче кръвта на тоя народ. Могат да намерят милиарди за американски самолети, а не могат да намерят пари за лечение на деца. От кого ще ни пазят тези самолети?
    • 5
      Уч
      Учител в училището
      6 -1
      17:03, 15 дек 2018
      Господине/или госпожо/,вашите разсъждения нямат нищо общо с тази публикация!!! Не са за тук! А иначе,дали сте чували за човешки добродетели?!! Щом наричате благотворителността цинизъм,,не сте чували и не знаете какво е това ! Жалко!
      • Ам
        АМ
        2 -2
        18:59, 15 дек 2018
        Обяснил съм защо е цинизъм. Представи си , че твоят живот е в опасност и вместо веднага да ти помогнат, започват да точат баници, след това да организират пазари и със събраните пари ще ти помагат. Това е цинизъм и пиар на гърба на болното дете. Ако всички тези, които си направиха реклама бяха събрали по 10 лева и ги бяха дарили тихичко без камери и фотоапарати, ето това щеше да е благотворителност. Срам за държавата са тези коледни прояви за събиране на средства за спасяване на детски животи. Това трябва да се върши неотлагателно от държавата. Детският живот не може да зависи от подобни мероприятия. Подобни мероприятия могат да служат за подпомагане на бедни. Спасяването на живота трябва да е задължение на държавата. Само в НС харчат по 250000 лв на година за кафе и минерална вода.
      • Ам
        АМ
        1 -4
        19:05, 15 дек 2018
        Като си учител в училището, я кажи колко пари събрахте от лични дарения. Или накрая си хапнахте и вие от баниците. Жалко за такива като Вас, които си правят реклама на гърба на болното дете.
      • Ам
        АМ
        2 -3
        19:13, 15 дек 2018
        ----- до средата на януари следващата година трябва да се съберат 14 000 евро. ------ЕТО, това също е цинизъм. Цяла държава България, цяла област Хасково до сега не са намерили 30 000 лв, за да спасят живота на едно дете и се налага децата от Конуш да точат баници. А къде са бизнесмените в тоя град, които карат коли за по 200 000.Всичко е жестоко и цинично, аморално.
    • 6
      Чо
      ЧОВЕК
      5 0
      16:33, 16 дек 2018
      Благотворителността е призвание и не всеки може да го прави от сърце, да не очаква възвръщаемост и дивиденти. Да даряваш означава да можеш да "поделиш" хляба си с този, който има нужда от това, без да го караш да се чувства длъжен да направи и той същото.Но за съжаление повечето хора предпочитат да хвърлят кал, вместо да се радват, че тези учители учат и на съпричастност децата. А за въпросния Крум или Крумка само съчувствие....
    Последни новини