От х:

Днес в x:

Хасковлийка купи дефектен смарт часовник, не искат да го заменят

Изображение 1 от 3

    Хасковлийка си купи дефектен смарт часовник и си навлече редица главоболия, тъй като търговецът отказа замяната му, но предлага ремонт.

    Всичко започнало на 6 декември, когато Добринка Иванова решила да направи подарък на дъщеря си за рождения й ден. След като го купила и се прибрала вкъщи, установила, че не работи. На следващия ден /7 декември 2018 г./ го занесла в магазина в Хасково, от който го купила, и обяснила, че не работи. Служителят го огледал и заявил, че проблемът е от сим картата. Добринка Иванова купила нова карта, но се оказало, че устройството не работи и с нея. При поредното посещение в магазина й отказали замяна на смарт часовника с мотив, че това трябвало да се случи в рамките на 48 часа, които били изтекли. Именно това обясни управителят на магазина в Хасково на клиентката в присъствието на репортери.

    Предложиха й да го остави за ремонт, който ще бъде извършен в рамките на 10 дни, като през това време да й предоставят за ползване оборотен телефон. Иванова не се съгласи с този вариант, тъй като настоява да получи оборотен смарт часовник, а не телефон, защото в училището на дъщеря й е забранено използването на GSM.

    Хасковлийката е категорична, че това е нелоялна търговия и е подала сигнал онлайн в Комисията за защита на потребителите. Решена е да си търси докрай правата като клиент.

    По случая изпратихме официално запитване вчера до компанията, от която е закупен смарт часовникът. Очакваме тяхното становище.

    От Комисията за защита на потребителите обясниха, че по закон стоката има гаранция до 2 години. В този срок влиза безплатен ремонт. При дефект на определен артикул клиентът трябва да подаде рекламация до търговеца, който сам определя срокът на търговската гаранция, в който е предвидена незабавна замяна. Освен това от КЗП допълниха, че при недоволства от страна на клиентите първо трябва да се подаде жалба до търговеца, който трябва да отговори в рамките на законовия 1-месечен срок и едва тогава при евентуално неудовлетвореност да се подаде жалба в Комисията, откъдето ще извършват проверка дали има нарушение или не.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (38)

    • 1
      Не
      Нели
      107 -7
      07:50, 14 дек 2018

      Тия пък виваком кога ли са били коректни.Гледат само да ти пробутат нещо и да го плащаш. Дали имаш услуга или нямаш,дали ти работи или не, кой го интересува, това са подробности.

      • Ни
        Николай
        97 -12
        09:21, 14 дек 2018
        Особенно като управителя на Виваком в "Кауфланд" Хасково се казва Мюмюн. Едвам говори български език а иначе управител. Пълни измамници са. Само едни служител там е с ъгъла си - АСЕН се казва.
    • 2
      Ре
      реалист
      72 -3
      08:16, 14 дек 2018
      Работил съм и в трите компанин Вива ,Мтел и Глобул.Вива и Мтел са престъпни групи.При Вива са огромни некъдърници,цялата им система не работи.Мтел имат схеми за измама,начисляват суми отгоре,лъжат клиенти в магазините и т.н. Само Глобул беше се държеше нормално с клиентите.В последните години обаче,въведоха практики от Мтел.Не мога да ви дам,коя от българските компании да изберете.Ползвайте скайп по/добре.
      • 00
        0000
        31 -1
        13:45, 14 дек 2018
        За Мтел да напиша, често се случва от самосебе си, без да говоря по 3 или 4 лв да се добавят на ден към сметката ми, логика няма, явно ИЗВЪНЗЕМНИТЕ идват и говорят от телефона ми, ИЗМАМНИЦИ СПРЕТЕ СЕ
      • Гр
        гражданина
        0 -8
        20:57, 14 дек 2018
        хахаххахахаа кой ползва в 2018 почти 2019 умрелия... Виж коментара
      • Пр
        просто един читатал
        3 -16
        21:02, 14 дек 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 3
      Ед
      Една
      17 -88
      08:23, 14 дек 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 4
      Ке
      Кенанския Маймун
      46 -2
      08:52, 14 дек 2018
      Гейпъл и те се гаврят по тоя начин с клиентите си ...
      Жалко за женицата - имала е добри намерения ..
      А иначе Народа е измислил лек - народните хайдути са лекували чорбаджиите и бейовете по време на робството :))
    • 5
      On
      on4o
      18 -33
      10:09, 14 дек 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Xm
        xm
        21 -7
        12:10, 14 дек 2018
        да, само на теб явно
      • X
        X
        4 -3
        17:17, 14 дек 2018
        On4o е прав, коментиращите глупаци!
      • 00
        001
        16 -3
        18:10, 14 дек 2018
        Не е прав и да ти си глупак!!!!Има голяма разлика между телефона и този часовник!!!!С него имаш връзка с детето си но то нито може да играе на игри нито да влезе в интернет!!!!Часовника се настройва и командва от родителя!!!!!Дори в часовете в които му пускаш игрите може да играе само на тези които има не може да тегли нищо от нета!!!!Снабден е с GPS може да виждаш къде е можеш да зададеш периметър който да не напуска и ако излезе извън границите му веднага се включва аларма на телефона ти и те известява!!!!
      • X
        X
        2 -14
        22:25, 14 дек 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • 00
        001
        10 -2
        22:42, 14 дек 2018
        Единствения прост човек си ти !!!!Млъкни не се излагай!!!!
    • 6
      Ге
      Георги
      41 -11
      10:30, 14 дек 2018
      Няма да го сменят ли тая жена нямали мъж който да си влезне в ролята това ако ми се случи на мен влизам с едно винкелче в то магазин и наред по номерата след това ще се чудят кое по напред да ремонтират магазина или те отрепките зад касата дето постоянно лъжат хората такава е процедурата в България иначе няма оправия
    • 7
      За
      За жалост бг
      54 -4
      10:45, 14 дек 2018
      В европейските държави имаш право в 30 дневен срок да върнеш продукта ако не работи или не си доволен от него ама това е в европейските държави а България все още не е такава а ако търговеца откаже следват санкции и то големи може и до затваряне на търговският обект да се стигне и това е така в твя европейски държави защото там в Европа не се пише по форуми а се излиза на улицата така че не ми се оплаквайте
      • Ма
        МАНГО
        8 -1
        20:33, 14 дек 2018
        Тук /за съжаление/ не сме европейска държава.
        Реално няма никаква конкуренция - всичко е мутризирано.
        Въпреки, че не харесвам и това, което става на запад. Там може да си вземеш нещо сезонно /примерно един шезлонг/ и да го ползваш 15 дни на морето или на басейна си. След това се връщаш пред търговеца и казваш, че продукта не ти харесва. И ти връщат парите - без коментари. Но това е само с една цел - да те запазят като клиент. Без значение какво казва закона.
        Иначе от КЗП са прави - те просто спазват законите в Мутристан!
    • 8
      Кл
      Клиент
      54 -2
      10:46, 14 дек 2018
      Тия от виваком в кауфланд са много зле
    • 9
      До
      До Георги
      35 -2
      10:47, 14 дек 2018
      Няма мъж 😂 роди детето от един известен Хасковски бизнесмен , но тя е достатъчно дива да влезе с винкела и да ги помели 😂
      Вярвай ми сигурно целия магазин е кънтял 😂
    • 10
      00
      001
      31 -1
      11:00, 14 дек 2018
      Ние също купихме такива часовници само че от м тел на децата!!Значи не знам дали са ви обяснили и дали сте запознати но на картата задължително трябва да има интернет. Включва се след доста продължително натискане на копчето и се настройва от телефона на родителя като за целта си изтегляте приложение!!Задават се кой може да набира този номер кого може да набира детето и други.Така че часовника може и да работи ама тези некадърници да не са ви обяснили как да го ползвате!!
    • 11
      00
      001
      47 0
      11:26, 14 дек 2018
      Преди време реших да се откажа от телевизията и интернета на Виваком сключих договор с Еском и отидохме в офиса им в Кауфланд да подадем молба за прекратяване на договора.От там ми заявиха че управителя отсъства и не могат да приемат молбата ми!!Така няколко пъти ходи не може елате утре и т.н.!!Накрая се обадих на националния им телефон говорих с колегите им от София и те ми казаха да отида пак ако ми откажат да се обадя да им дам имената на служителите които са на смяна и ще ги глобят!!!Последва нов отказ в момента в който взех телефона и им казах какво ще правя веднага приеха молбата ми!!!!Обадете се и Вие ако наистина не работи и ще им се случи случка!!!!
      • Пр
        Преводач
        27 -1
        14:24, 14 дек 2018
        Нужен е лицензиран преводач при разговор с управителя в офиса на главната, само той можел да спира карта .... алаа бала, няколко дни ходене и накрая пак я спря ама защо трябва да ни разхожда тоя некадър**к. При заплаха и оплакване на 123 веднага се появи в офиса тая ми*ка и нямаше проблем, после търси лично сметка, като се обажда от офис телефона им и се представя за "обслужване на клиенти" защо сме пуснали оплакване и какво трябвало да се промени в офиса им - 1во да се научи да разговаря на БЪЛГАРСКИ, защото сме в БЪЛГАРИЯ!!! И в работно време следва да е на работното си място! Не**астник!
    • 12
      Аг
      агент 007
      23 -2
      12:46, 14 дек 2018
      Не ходете в офисите да си плащате сметките и за трите оператора. Там така ще ви омаят и ще ви пробутат още нещо, че после свят ще ви се завие и изревете на умряло като госпожата от статията! Много изгоряха по този начин и най-вече пенсионери. Подписват без да прочетат и вникнат в новите договори и клаузи и после защо е така.
      Сметките си плащайте в пощенските клонове или в езипей за да не ви се случи непредвидена случка.
      • Съ
        Сър Пичук
        1 0
        12:56, 16 дек 2018
        Няма как да ти се случи непредвидена случка ако сам не си я причиниш .Всеки месец си плащам сметките на касите на мобилния оператор,всеки път ми предлагат оферти "специално направени за мен",понякога когато имам време ги изслушвам и така 5-6 години.Два пъти съм взимал договора който са ми предлагали за подробно прочитане у дома без до го подписвам.Прочитам го не ми харесва и в коша.Ще продължавам да си плащам сметките при оператора ,те ще си рецитират стихотворенията ,аз ще им се възхищавам на ентусиазма и те така .
    • 13
      По
      Потърпевша
      35 -2
      13:22, 14 дек 2018
      Същата история имах с Мтел. Сега А1. Купих мобилен телефон. На третия месец даде дефект. Три рекламации. Лъгане. Мотане. И накрая ги осъдих. На това разчитат, че хората са глупаци и няма да си търсят правата. Продават трета класа боклуци на цени за първа. Закона го въртят както си искат. И да Ви кажа, че в 15 дневен срок можете да върнете каквото сте купили без дори да давате обяснения. С касовата бележка. Обатно и Ви връщат парите! Успех! Търсете си правата!
    • 14
      ??
      ???
      18 0
      14:10, 14 дек 2018
      Аз си купих телефон преди 3 години,още в началото даде дефект.Дадох на ремонт,нищо не са правили( а батерията е вградена и само барали софтуерно телефона,оправдания) .Оплакох се на Комисия на защита на потребителите,казаха ми да го дам на ремонт и на 3-тия път ако е пак същото са длъжни да сменят телефона.И така след 3-тия път го смениха.Между другото получих СМС от Виваком ,когато съм свършил МБ към телефона.Текста пише : "ще зарадите с 50 МБ срещу един лев.Ако искате да спрете това напишете СМС с текст "СТОП" на номер ( не го помня),но добре че не ми зареди телефона и начислили 1 лев .Мисълта ми е ,че пращат СМС да изкопчат още някой лев....Да си съм сложил мелодия на телефона срещу 3 лв ....Спрях да ходя в офисите им ,защото ми писна да ми предлагат услуги ,защото като ми напишат телефона виждат само една услуга."Ама нямате ли ТВ ,да ви предложим в пакет с остъпка....","Да ви предложим безплатен таблет с 10 ГБ интернет " или нещо от тоя сорт.Отивам си в пощата плащам и си ходя ...
    • 15
      Ви
      Вивакон
      21 -1
      14:26, 14 дек 2018
      Нужен е лицензиран преводач при разговор с управителя в офиса на главната, само той можел да спира карта .... алаа бала, няколко дни ходене и накрая пак я спря ама защо трябва да ни разхожда тоя некадър**к. При заплаха и оплакване на 123 веднага се появи в офиса тая ми*ка и нямаше проблем, после търси лично сметка, като се обажда от офис телефона им и се представя за "обслужване на клиенти" защо сме пуснали оплакване и какво трябвало да се промени в офиса им - 1во да се научи да разговаря на БЪЛГАРСКИ, защото сме в БЪЛГАРИЯ!!! И в работно време следва да е на работното си място! Не**астник!
    • 16
      12
      123
      9 -1
      17:58, 14 дек 2018
      едвали има магазин в ХАСКОВО да са коректни,само големите вериги са коректни горедолу
    • 17
      Ба
      Бай КУРТИ
      4 -8
      19:47, 14 дек 2018
      Кой е мъжът на снимката ? Виж коментара
      • Йо
        Йордан
        3 -2
        22:03, 14 дек 2018
        Тва е жена бе тъпчо! Потърпевшата. ДобринкА - завършва на "А - женски род,
      • 12
        123
        2 0
        22:06, 14 дек 2018
        бай курти на кого си кръстен ?на баба си курнелия или на дядо си курти?
    • 18
      Гр
      гражданина
      0 -2
      20:54, 14 дек 2018
      Има едно нещо наречено защита на потребителя. Подавате оплакване там и ще им е интересно на Виваком после, само трябва да обясните какво точно е станало и готово!
    • 19
      Да
      Да ви кажа
      0 -3
      04:43, 15 дек 2018
      Земите са ебете в щот сте бате много тъпи... Пичлемета прости
    • 20
      Ив
      Иван
      6 0
      09:55, 15 дек 2018
      Преди време купих телефон от технополис.След два месеца спря да работи съвсем.Занесох го в магазина и там един неясен субект от мъжки пол ми поиска зарядно.Казах му,че телефонът ми е развален,а не зарядното.Почна да оглежда телефона като голям камък и почна да описва и най малката драскотинка по екрана.След един ден ми го върнаха и казаха,че в сервиза в София дори не са го отворили,защото нямали право,ако се счупи панела отзад не било добре за мен.Казаха,че била дънната платка и искаха 180 лева за ремонт въпреки,че тел е на два месеца и има гаранция.След огромен скандал си взех тел и го занесох в сервиз,където момчетата ми го оправиха за 30 лева,беше копчето за включване.Учидиха се,че от технополис са ми казали,че е дънната платка.Вече няма да си купя нищо от голям магазин,защото са измамници.Тел работи без проблем.Когато ти продават нещо са много мили,а после не ги интересува.
      • Ма
        МАНГО
        3 -2
        10:48, 15 дек 2018
        Трябвало е да отидете в КЗП!
        А дали техника ще си я купите от хипермаркет или от друг магазин - няма значение. Те са само търговци.
        Уредите имат търговска и законова гаранция. Коя ще ползвате - решавате вие.

        А това, че в Технополис са нискокомпетентни - питайте ги за колко пари работят и ще ви стане ясно защо са такива.
    • 21
      Ив
      Иво
      5 0
      15:28, 15 дек 2018
      до Манго - защо затваряш така веригата - какво са виновни клиентите, че примерно лицето Х работи за 600 лв.? Ами като не му изнася, да си смени работата ! Всичко е до манталитета на българина - ти за колко пари мислиш че ще почне да работи съвестно - ами мога да ти кажа - и 2000 лв. да му дадат, все ще си е същия мърляч и простак ! Защото това е и до възпитанието и още много неща, които ЛИПСВАТ на българчетата! И до липсата на желание да правиш нещо така, че да си доволен после и ти от свършената работа. Ама това е дълга тема, и мисля, че вече само с коментари не става нищо! Просто българинът е такъв, какъвто го моделираха - простак, искащ лесни пари, искащ власт ... и да демонстрира всичко това пред другите - вижте КОЛКО съм велик ! А си остава все същата отрепка !
      • Ма
        МАНГО
        2 -1
        17:58, 15 дек 2018
        Битието определя съзнанието!
        Както и обратното.


        Когато предлагаш /примерно/ кафе за 0,30лв. - идват едни клиенти.
        Когато предлагаш за 2.00лв - идват други.
        Дано сте разбрали какво имам в предвид!
    • 22
      Ро
      Роза
      1 -1
      20:21, 15 дек 2018
      Въпросната Добринка има син, а не дъщеря. Не знам защо пише, че е купила телефона за дъщеря си. Може би от няколко питиета забравя от какъв пол е детето й.
    Последни новини