От х:

Днес в x:

Оскарите: Номинациите на Актьорската гилдия

По правило те са основният критерий при определяне на актьорските номинации за „Оскар“. Вече са ясни кандидатите за наградите на Актьорската гилдия. Големият фаворит е новата версия на „Роди се звезда“, номиниран в 4 категории, включително за най-добър актьорски ансамбъл.

В тази категория Брадли Купър и компания ще се конкурират със звездите от „Черната пантера“, „Бохемска рапсодия“, „Crazy Rich Asians“ и „BlackKlansman“. Прави впечатление отсъствието тук на филми като „Фаворитката“, „Green Book“ и особено на може би най-силния актьорски ансамбъл за 2018 – този от „Вдовици“.

Все пак „Фаворитката“ отново е с номинации за трите си актриси – Оливия Колман, Рейчъл Уайз и Ема Стоун. Колман ще се съревновава за водеща роля, заедно с Лейди Гага, Мелиса Макарти, Глен Клоуз и Емили Блънт. В същата категория при мъжете са номинирани Брадли Купър, Крисчън Бейл, Рами Малек, Виго Мортенсън и Джон Дейвид Уошингтън.

При телевизионните продукции с най-много номинации се открояват „Barry“ и „The Marvelous Mrs. Maisel“.

Две актриси са с по две номинации. Емили Блънт за ролите си в „Мери Попинз се завръща“ и за поддържаща актриса в „Нито звук“. В същата категория награда очаква и Ейми Адамс за участието си във „Вице“, а тя е номинирана и за главната си роля в сериала на HBO „Отворени рани“.

Церемонията по раздаване на юбилейните 25-ти награди ще се състои на 27 януари в прочутата Шрайн Аудиториум. На нея Алън Алда ще получи своя почетна статуетка. 

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини