От х:

Днес в x:

Специална награда от МВР за димитровградчанин, помогнал за разплитането на ало измами

Димитровградчанинът Илия Захариев получи награда от МВР на церемония днес. Тя е за проявената от него гражданска позиция и съдействие на полицията при разкриването на участник в две телефонни измами на възрастни хора от Димитровград и Меричлери.

За граждански принос към работата на полицията беше отличен и петокласникът Златомир Матеев от град Шумен, който помогна на полицията за разкриването на откраднат велосипед

МВР министърът Младен Маринов връчи наградите на най-изявените служители в системата.

Наградите им са част от инициативата „Полицай на годината“.

Голямата колективна награда „Полицай на годината 2018” е за сектор „Фалшификации“, ГДБОП. С участието на служители на звеното от началото на годината до момента са извършени шест реализации. Разкрита е организирана престъпна група, действаща на територията на пет държави - България, Албания, Испания, Доминиканската република и Великобритания, занимаваща се с изработка и разпространение на неистински официални документи и организиране на международен канал за нелегална миграция.

Полицай на 2018-та година стана младши инспектор Стойчо Стоянов Яковски от сектор Пътна полиция в ОДМВР-Пловдив.

През тази година на той е провел обучение по безопасност на движението в в 22 детски градини, 16 училища и 4 университета. Спасява и живота на 4-годишно дете по време на демонстрация на служители на Специализираните полицейски сили в Пловдив на 8 ноември. Детето е сред публиката, припада и гълта езика си. Спасява го само бързата и професионална реакция на младшия инспектор.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ев
    Евала
    9 -2
    18:27, 13 дек 2018
    Д град пак са едни гърди пред нас, хасковските полицайчета де спахте бе, файда йок му, язък че бръмчите всяка вечер из целия град
  • 2
    Ня
    Някой
    0 0
    10:03, 14 дек 2018
    Едно уточнение за журналистите от Хасково. Нет : Меричлери не е село а град! Чичо Гугал ще ви каже.
Последни новини