От х:

Днес в x:

Благотворителен обяд за Коледа на възрастни хора даде д-р Фахри Идриз

    За четвърта поредна година известния кърджалийски предприемач д-р Фахри Идриз даде благотворителен обяд на възрастни хора за Коледните и Новогодишни празници. Десетки пенсионери имаха възможност да обядват в празнична обстановка в комплекс „Меаца“. Те са от Общинската организация на пенсионерите с председател Илинка Василева. Хора се стекоха от трите клуба в града, като се наслаждаваха на гостоприемство, топлина и уют.

    За медиите Илинка Василева с просълзени очи сподели, че възрастните хора от Кърджали са благодарни на д-р Фахри Идриз за вниманието. Тя посочи,че почти всяка година по сто членове на общинската организация гостуват на д-р Фахри Идриз. Това са повече от половината пенсионери в организацията.

    Г-н Идриз има много голямо сърце, пълно с добрина. Има бизнесмени,които дори не поглеждат по-бедните и безпомощни. Той не е от тях,каза още Илинка Василева. Според нея д-р Идриз никога не загубвал връзката с Всевишния. Десет години съм председател на Общинската организация на пенсионерите. Не съм срещала друг, като него, отбеляза Илинка Василева. Тя каза, че възрастните хора се молят Всевишния да дари домакина с много здраве и дълъг живот. Според нея д-р Идриз е превърнал комплекс „Меаца“ във свята място, където идват дори хора с инвалидни колички, патерици и бастуни.

    Илинка Василева каза ,че предприемачът ги е зачел и в Световния ден на възрастните хора , като е дал свое дарение. Фахри Идриз дарил и пет маси и двадесет стола за клуб „Млади сърца“.

    В Библията и Корана е отбелязано , че богатите трябва да дават своята лепта за бедните и безпомощни хора. Той е от малкото ,които го правят,посочи Илинка Василева.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини