От х:

Днес в x:

11 °C

Детска градина си купува снегорин, друга – робот за басейна

    Детска градина №15 “Слънце” в хасковския квартал “Орфей” си купува снегорин. Това става ясно от докладна на кмета Добри Беливанов до Общинския съвет, с която се иска одобрение за компенсирани промени в бюджета. От забавачката са поискали да прехвърлят сумата от 3981 лева от перото за придобиване на компютри и софтуер за машината за разчистване на снега.

    Директорката на детската градина Анна Йорданова поясни, че снегоринът им е нужен, защото дворът на забавачката е много голям и при обилен снеговалеж се затруднява достъпът до рампите за доставка на храна. “По-миналата зима при големия снеговалеж достъпът бе невъзможен. В градината работят предимно жени, дворът е огромен. Затова искаме да можем да разчистим снега, това е и за удобство на родителите”, обясни Йорданова.

    Тя допълни, че от началото на следващата година започва да работи и кухнята в градината. Първоначалната идея на общината бе тя да бъде кухня-майка и да приготвя храна за всички детски заведения в Хасково, но после се оказа, че базата е с недостатъчен капацитет да храни 2000 деца. Затова бе решено пилотно там да се готви само за малчуганите в “Слънце”.

    Друга детска градина - №11 “Елхица” пък иска да купи робот за почистване на дъното и стените на басейна. Необходимите средства – 2500 лева, ще дойдат от перото “други възнаграждения за персонала по извънтрудови възнаграждения”, пише в мотивировката към докладната.

    В предложението си до ОбС градоначалникът иска одобрение и за други промени в бюджетите на детски градини, училища, Екопрогрес, Почивно дело и други.

    Докладната ще се гласува на следващата сесия на ОБС на 21 декември, следващия петък.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      40 0
      11:10, 13 дек 2018
      Ромляните и Наркоманчетата вместо да ги държат по 20 дни в панделата ,
      по едно голямо гребло или по една метла Както е в Сащ и Китай :))
      • Ма
        МАНГО
        11 0
        14:18, 13 дек 2018
        Няма далавера - няма комисионна!
        https://praktis.bg/tehnika/snegorini
        Ето ви снегорини в единствения хипермаркет в Хасково.
        Кой от тях струва 4 бона?
    • 2
      Еж
      ЕЖКО- БЕЖКО
      20 -9
      11:52, 13 дек 2018
      Какви са тияизцепки този искал снегорин другия робот третия самолет Ако само на един от тния се угоди като лавина след него ще се юлнат всички да искат И Дядо Добри готов да купува с наши пари от данаците ни Виж го ти Дядо ти Коледа от Хасковската община Тия директорки са назначени да мислят и да предлат идеи които са в рамките на възможностите на бюджета общината е бедна и не трябва да се съобразява с тяхните иезцепки Общинари по кротко парите са наши а не ваши Внимавайте
    • 3
      Же
      ЖЕНА
      15 -14
      12:20, 13 дек 2018
      В детските градини работят само жени, как да се справят с изцяло мъжка работа.Деца ли да гледат, дворове ли да чистят?
      • Гр
        ГРАЖДАНКА
        17 -3
        13:29, 13 дек 2018
        Със снегорина жените ли ще работят ?
      • Мъ
        Мъж
        7 -5
        14:14, 13 дек 2018
        е, нали напирахте за еманципация, с`я к`во ревете?!
    • 4
      Ке
      кенанския лъв
      13 0
      13:31, 13 дек 2018
      Следващият път да им купят по една бензинова резачка да орежат храсталаците понеже тези от подържането нищо не правят.
    • 5
      Еж
      ЕЖКО- БЕЖКО
      7 -5
      15:46, 13 дек 2018
      Много точно пита ГРАЖДАНКА Искам да продължа нейния коментар Общината да организира курсове с ЛЕЛКИТЕ които ще работят със снегорините На завършилите да се повиши възнаграждението От днес си записвам коя директорка ще предложи най голямата ИЗЦЕПКА и след това ще организираме конкурс
    • 6
      Ба
      БАБА МЕЦА
      10 -1
      15:54, 13 дек 2018
      Тъп си Ежко, детските градини си имат по един огняр.
    • 7
      Do
      Dobri
      6 -4
      16:00, 13 дек 2018
      От фонд заплати ще ми купуват робот, от джоба на работниците ще взимат пари за глупости да си правят далаверите, хората няма да вземат нищо за коледа.
      • Ха
        Хасково нет
        7 -2
        16:12, 13 дек 2018
        “други възнаграждения за персонала по извънтрудови възнаграждения”
    • 8
      Сн
      Снегорин
      4 -3
      06:18, 14 дек 2018
      Директорките на детските градини са върховно нагли. Непрекъснато мрънкат, че нямат пари за текущи разходи, не назначават достатъчно персонал, за да икономисват пари. Наличния помощен персонал, който винаги е по-малко от необходимия се чанчи от какви ли не измислени дейности, като рязане на клони, подръжка на двора и др., поради факта, че въпросният огняр се назначава само за зимния сезон и се освобождава напролет и на гърба на тези хора се спестяват някакви пари и "видните мениджърки" решили да си купят играчки- чули са, че в Европа има такива неща! хахаха Смешни и комплексирани жени, без грам заинтересованост към персонала си! Всичките до една са такива!
    Последни новини