От х:

Днес в x:

С два проекта участва Димитровград в програмата за трансгранично сътрудничество

В заседание на Комитета за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg – ИПП България – Турция 2014-2020 участва днес кметът на община Димитровград - Иво Димов.

На срещата ще бъдат разгледани напредъкът по изпълнението на Програмата и резултатите от техническата оценка и оценката на качеството на проектите, получени по Втората покана за набиране на проектни предложения.

Община Димитровград участва в Поканата с две проектни предложения – по Приоритетна ос 1 „Околна среда“, Специфична цел 1.1. „Предотвратяване и смекчаване на последиците от природните и предизвиканите от човека бедствия в трансграничния район“, с Проект „Съвместни инициативи за резистентност на наводненията в трансграничния регион“ и по Приоритетна ос 2 „Устойчив туризъм“, Приоритетна ос 2.1. „Повишаване на туристическата привлекателност в трансграничния район чрез по-добро използване на природното, културното и историческото наследство и свързаната с него инфраструктура“ с Проект „Съвместни дейности за възстановяване на привлекателността на трансграничната зона“. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини