От х:

Днес в x:

Между 15 и 25 лева за първите живи елхи на пазара

Изображение 1 от 3

    Между 15 и 25 лева струват първите живи елхички, които вече са извадени за продан на пазара в Хасково. Цената им е в зависимост от височината, тези, които стигат до около 1,80-1,90 м са най-скъпи, разяснява търговецът Христо Топалов. Той е сред пазарджиите, които от години участват на пазара за елхи, този сезон обаче е първи.

    Вече са факт и първите купувачи. Но след 14-ти декември пазарът се отваря по-масово.

    Иглолистните красавици, които той предлага са от разсадници от Смолянския балкан, всяка е маркирана.

    Според търговеца от година на година предпочитанията на хората се обръщат в полза на живите елхи. Коледното дърво и в неговия дом също вече е натъкмено. Освен с традиционните играчки и гирлянди, докато се украсява елхата е хубаво да има и наричания за здраве, казва Христо.

    Той напомня, че традиционно коледното дърво краси дома до 6-ти януари. На Ивановден премяната му се сваля. Хубаво е елхичката да бъде поставена в дома на по-хладно място, но ако това е невъзможно, в основата й може да се сложи навлажнен парцал, за да охлажда стеблото, за да бъдат запазени бодличките й по-дълго време свежи.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      00
      001
      10 -2
      16:54, 11 дек 2018
      Как може да наричате една отрязана елха ЖИВА!!!!Тя е естествена но не и ЖИВА!!!!А като са от разсадник защо не ги предлага в саксия за да може после да бъдат засадени а не ИЗХВЪРЛЕНИ!!!!
    Последни новини