От х:

Днес в x:

Прекратиха делото за конфискация на имоти за 2 млн. на Христо Бисеров

Софийският градски съд е прекратил делото срещу Христо Бисеров за конфискация на имущество за 2 милиона лева.

Това стана след тълкувателното решение на Върховния касационен съд, че при прекратено наказателно дело не може да продължава производството по искане на КПКОНПИ за конфискация на имуществото.

Тълкувателните решения на ВКС са задължителни за прилагане от съдилищата.

Бившият зам.-шеф на парламента и ДПС Христо Бисров бе оправдан на 3 инстанции.

Наказателното производство срещу него първо започна по обвинение в пране на пари, после се смали до некоректно попълнена имуществена декларация, за неплащане на данъци и недекларирани сделки с чужда валута

Производството за пране на пари бе прекратено от самата прокуратура, а по другите обвинения Христо Бисеров бе оправдан на 3 инстанции.

Сега става ясно, че нищо няма да бъде отнето на бившия заместник-председател на парламента, без значение дали има доказателства за незаконните му имоти и доходи.

След обявяването на тълкувателното решение на ВКС стана ясно, че десетки производства за конфискация на имущество, придобито от престъпна дейност, ще трябва да бъдат прекратени.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1

    Ясно е вече-трябва да излизаме на улицата с оръжие.Само ни замазват очите.Значи всеки който има достатъчно пари за да се откупи успява.Съдят само будалите.Накрая стигаме до там че може някой набеден да изгори защото има воля да бъде осъден, но не и богат човек който има парите за да си плати на когото трябва.Голяма демокрация, голяма работа.Много ми е смешно дето все повтарят че нищо по добро от демокрацията не е измислено до сега.Ако това ви е демокрацията имате много поздрави от мен.Явно спешно и веднага трябва да се измисли нещо по добро от "демокрацията".Тя не става.И Франция не я одобрява забелязвам.И не само Франция, и Румъния, и Гърция ...Не е само Бисеров.Христо Василев горе долу придоби Хасково и доста имоти между Хасково и Димитровград ...мафия ...а на бедните четете лекции как да живеят и ги кандърдисвате че се подобряваме.И тия от СДС да не ми се показват пред очите щото само за Христо Василев се сещам ..

    • Ев
      Евертъна
      56 -6
      15:17, 11 дек 2018
      Каква демокрация в България, като от началото на прехода всичко се управлява от бивши ченгета, комунисти и русофилски чикиджии, станали най-големите демократи!
  • 2
    Ма
    Мафията
    65 0
    15:14, 11 дек 2018
    Мафията се е сраснала с политическата власт и със съда. Христо Бисеров е сред най-големите крадци на нашето време, а негови отрочета са Христо Василев и Георги Иванов. Досега не одобрявах протестите, но вече напълно ги одобрявам.
  • 3
    Ст
    Станката
    43 -2
    15:36, 11 дек 2018
    Драги народе това е гърба на ( лилито) тенчо лилианов това протеже
  • 4
    Х
    х
    43 -4
    16:02, 11 дек 2018
    На другият протест пак си стойте по къщите на топло, овце заспали!
  • 5
    Jo
    John
    13 -13
    16:43, 11 дек 2018
    колко сте наивни, тези протести са на поредните ГМО-партии които ги гласят да заместят еднодневките, които вече са изхабени, патерицата марешки е аут.
  • 6
    На
    Наблюдател
    31 0
    17:17, 11 дек 2018
    За разхайтен народ като нашия му трябва диктатура, но от най-свирепите! Страхът от солидно наказание е спирачка пред престъпните намерения на много хора. Болезнено е за обикновените хора /като мен/, когато някои се измъкват сухи от водата. Но да си прокурор на място, трябва яко дупе, защото си слагаш главата в торбата и може да пострадаш ти или семейството ти. Големи дела трябва да се водят от чуждестранни прокурори...Липсата на справедливост подкопава и най-добрата политическа система, апропо...
  • 7
    As
    asko
    20 0
    19:00, 11 дек 2018
    Според мен най-големия грях на СДС, е че употребиха надеждата на народа за лични цели. Държавата ще се оправи, когато прокуратура и съд изпълнят вменените им задължения. За знаковите личности трябва да се търси точка, по която да бъде осъден, а не запетая, за да бъде освободен. Така се гради вяра в правосъдието.
  • 8
    Ма
    Майрановски
    8 -2
    20:35, 11 дек 2018
    Христо Бисеров един посредствен юрисконсулт в хасково и Христо Василев един слаб зъболекър по скоро шлосер в занаята успяха да се уредят в ония години и сега плуват в охолствои то безнаказанХора като тяхалчни за пари и власт отвратиха хората от идеята СДС
  • 9
    Ма
    мастикаджия
    7 0
    20:46, 11 дек 2018
    Общото между Христо Бисеров и Христо Василев е само малкото име.Костов използва Бисеров и го изхвърли.
    Доган и Пеевски използваха Бисеров и го изхвърлиха.Нещо като Крусев,дето Фандъчката го използва.А Василев е класа.Мазен пехливанин.Ченге , уж емигрант.Георги Иванов и той си поделиха града.Иди ги гони.Но сте прави ,че Лилянчето и ДЕЛЯНЧЕТО ги надминаха на километри.
  • 10
    Ке
    Кенанския Маймун
    4 0
    22:23, 11 дек 2018
    Един е Аллах и Свинята Джолан е неговия ляв ташак :))
Последни новини