От х:

Днес в x:

Ученичка от "Смирненски" организира благотворителен базар в подкрепа на деца

    Ученичка от хасковското училище „Христо Смирненски“ организира благотворителен базар в подкрепа на деца и юноши в нужда. Седмокласничката Цветелина Бобутанова е изработила десетки сувенири – картички, картини, свещници, коледни венци и играчки. Ръкоделията бяха подредени във фоайето на училището днес. От школото организираха тържествено откриване, в което се включиха и други ученици, които изпълниха коледни песни.

    Благотворителният базар ще остане във фоайето на училището до края на седмицата, като в следващите дни със свои творби ще се включат и други деца, които сами проявиха желание, обясни директорът Венко Точевски, който също присъства на тържественото откриване. Той похвали Цветелина и другите бъдещи благодеятели за инициативността им. „Щом нашите деца се занимават с благотворителност, значи добре сме ги възпитали“, категоричен беше Точевски.

    Цвети за първи път организира благотворителен базар и обясни, че събраните средства ще бъдат използвани за Центъра за настаняване от семеен тип за деца и юноши с увреждания, намиращ се над АГО в Хасково. Тя допълни, че парите ще бъдат предадени в социалното заведение, откъдето ще решат какво точно да се закупи с тях. „Идеята ми е да допринеса за комфорт за децата и юношите в този център“, каза Цветелина, за която нейни учители казаха, че е отличника в училище.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ев
      ЕВА
      6 0
      21:25, 11 дек 2018
      Браво. Това момиче е за пример.
    • 2
      Св
      Светла Иванова
      2 -7
      21:57, 11 дек 2018
      За жалост представяте много невярно и нечестно нещ... Виж коментара
      • Им
        Име
        0 -3
        14:52, 15 дек 2018
        Точно така е.Лично аз съм ученик в това училище и много добре знам,че не само тя направи всички тези картички,гривни и други!Тя постъпи крайно егоистично,понеже не покани никого друг с нея,за да помогне,а го криеше. :)
    • 3
      On
      Oncho
      0 -2
      10:11, 12 дек 2018
      Тва с бялата коса разача на училището
    Последни новини