От х:

Днес в x:

Започна Коледната благотворителна кампания под патронажа на областния управител

Стартира 13-то поредно издание на благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа“ под патронажа на областния управител Никола Чанев в подкрепа на децата с увреждания. Тази година събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на медицинска техника за лечение на деца в многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“. На 13 декември, четвъртък, от 16,30 часа във фоайето на театъра ще се проведе традиционният коледен базар, на който ученици от цялата област ще продават ръчно изработени сувенири, картички, сурвачки, лакомства и предмети за бита в подкрепа на каузата. Над 20 училища вече са заявили участие в базара. Същата вечер на сцената на театъра младите театрали на ЕГ „Христо Ботев“ ще представят два свои спектакъла - „Chat and shop“ на немски език и „Представлението на „Хамлет“ в село Долно Туткаво“ на български, както част от инициатива на областна администрация Кърджали в подкрепа на европейското културно многообразие в рамките на  Комуникационната стратегия на България за ЕС.
Областният управител Никола Чанев призовава гражданите, институциите и бизнеса да се включат в благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа“ с откупка на стоки от ученическия базар или дарения по банков път на сметката на читалище „Обединение“ в Първа инвестиционна банка. Читалището е партньор на кампанията от първото й издание, заедно с ОДК, РУО и Агенцията за Социално подпомагане. Банковата сметка на кампанията  e: 
IBAN - BG 43FINV91501204222439 
BIC – FINVBGSF . 
Всяка година стотици фирми, институции и ученици се включват в инициативата „Да подарим надежда за Коледа”, за да дадат кураж и надежда на болните деца и техните родители. За последните 10 години събраните средства надхвърлят 120 000 лева. 

Това съобщиха от Пресслужбата на Областна администрация.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини