От х:

Днес в x:

Започна ремонт на детски градини в община Любимец за близо 2 млн. лева

Със символична първа копка и реални строително-ремонтни дейности започна обновяването на детски градини в община Любимец днес, съобщиха от администрацията. С това стартира изпълнението на проект „Реконструкция, ремонт, обзавеждане и оборудване на Целодневна детска градина „Рай“, находяща се в любимешките села Малко Градище и Лозен.

Проектът включва извършване на основен ремонт на сградите на детските заведения в двете села: подмяна на дограмата, външно саниране, топло- и хидроизолация на покривите, изграждане на отоплителна инсталация със самостоятелен котел на биогориво – пелети, подмяна на оборудването – кътове за игра, спални помещения, приемни за децата и административна част.

В този проект е залегнало да се направи и пълно обновяване на дворовете на детските градини в Любимец - с ново озеленяване, с дворно осветление, ще се поставят нови комбинирани съоръжения за игра на децата, съобразени с изискванията за безопасност и възрастта им. В кътовете за игра се предвижда да има и уреди, които да бъдат подходящи за деца с нарушени двигателни функции.

Проектът е по Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ по програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. и е на стойност 1 883 836,08 лв.

От местната администрация припомнят, че преди пет години община Любимец осигури финансиране за цялостно реновиране на сградите на детските градини в града. Тогава също се направи цялостен ремонт на сградите на „Рай“ 1 и 2, съобразен с изискванията за енергийна ефективност, с обновени спални помещения и кътове за игра, нови санитарни възли, нова отоплителна инсталация.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Аj
    Аjax
    2 0
    06:51, 11 дек 2018
    Последни кражби на гербаджийската паплач!После ще реват и връщат откраднатото наглеците.2 милиона за ремонт на 2 селски забавачници?Хаха
  • 2
    Ср
    Срам
    2 0
    09:29, 11 дек 2018
    Значи за любимишките села и за харманли и любимец има. А за нашите села в община Хасково само махалки ? Срам и позор но идват избори после да не се чудите .........

Видеа по темата

Още новини

Последни новини