От х:

Днес в x:

Успешно приключи проект „Щастие чрез спорт“ FAIRHAP по програма ЕРАЗЪМ+. Отчетоха резултатите на финална конференция

Изображение 1 от 3

    През януари 2017 г. консорциум от партньори от Гърция, Румъния, България, Латвия и Италия се присъедини към проект „Честна игра и щастие чрез спорт (FAIRHAP)“ – двугодишен проект, съфинансиран от Европейската комисия, по програма „Еразъм+“ No. 579709-EPP-1-2016-2-EN-SPO-SCP.

    Целта на проекта е да подкрепи и осведоми онези, които преподават спорт на деца, относно основните олимпийски ценности, чрез иновативни образователни подходи, за да улесни трансфера и навлизането на ценности, съчетани с радостта от игрите на 10-12 годишните, чрез спорт.

    Проектът изпълнява различни дейности за постигане на следните цели:

    • Подобряване на разбирането на олимпийските фундаментални ценности и тяхното значение и способността да се прилагат и популяризират тези понятия във всички аспекти на живота на децата.
    • Дава възможност на децата чрез участие в отборни спортове, да повишава тяхната когнитивна, емоционална и психомоторна активност и да насърчава своето самосъзнание, чувство за взаимозависимост, сътрудничество и колегиалност.
    • Промяна на отношението на спортните организации и институции да не се фокусират върху конкуренцията, а в спорта за всички.
    • Мобилизиране на хора, които имат пряко участие в спорта, образованието, училищата, аматьорските клубове и масовите спортни организации, за да разширят съзнанието си за важността от популяризиране на олимпийските ценности. По проекта бяха проведени изследвания, анализи, спортни методики и структури за спортно образование, дейности свързани със спорта със социална насоченост, споделени добри практики за честна игра, спорт за всички, интеграция чрез спорт и здравословно хранене.

    През месец октомври бе проведен отворен турнир със 128 участника от 8 отбора по баскетбол, футбол, лека атлетика, волейбол със своите треньори. На турнира бяха раздадени много сертификати, награди, купи и медали. Децата се забавляваха и показаха, че с честна игра могат да се забавляват и за бъдат щастливи.

    На 10. 12. 2018 година в Дома на учителя се проведе финалната конференция по проекта. На нея НПО „ИНТЕР СПОРТ ГРУП“ Хасково отчете резултатите от изпълнените дейности, запозна присъстващите с наръчника на треньора, издаден от проекта. Участници в конференцията изказаха мнения и дискутираха теми, свързани с възпитанието на децата чрез спортни дейности, презентираха се добри практики и се сертифицираха участниците.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини