От х:

Днес в x:

Зам.-областният управител Леман Али даде началото на раздаването на храни от БЧК

На 10 декември 2018 година заместник областният управител Леман Али даде символичен старт на раздаването на индивидуалните хранителни пакети в Кърджалийска област в изпълнение на  Оперативна  програма за храни  и/или основно материално подпомагане – план 2017 година, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
В списъците с правоимащи лица, предоставени от АСП, са включени 8 437 бенефициенти от областта, като най-голям е броят на хората от   община Кърджали – 2 650 души.
В областта са разкрити 8 временни пунктове на БЧК, като в седем от тях раздаването започна на 10 декември – Кърджали, Ардино, Джебел, Момчилград, Крумовград, Кирково и Чорбаджийско. В община Черноочене раздаването ще започне на 14 декември 2018 година.
В пакетите са включени 16 вида трайни хранителни продукти,съдържащи 32 опаковки, с общо тегло 24,070 килограма. Пред всеки временен пункт са изнесени видовете и количествата полагащи се на едно лице продукти.
В периода на раздаването служители, лектори и доброволци на БЧК ще извършват индивидуални и  по график - групови консултации по 7 вида съпътстващи хранителната програма мерки.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини