От х:

Днес в x:

Оставиха Баневи зад решетките, да не притискат свидетели

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста бизнесмена Николай Банев и съпругата му Евгения, съобщиха столични медии. Двамата бяха арестувани във Франция с Европейска заповед за арест и върнати у нас вчера.

Според спецсъда няма опасност те да се укрият, но може да извършат други престъпления, а освен това обвиненията са за сериозни закононарушения.

И двамата отхвърлят обвиненията, че са източили десетки предприятия. Николай Банев посочи, че не е могъл сам да взема решенията за предприятията, които се твърди, че са били източени.

Преди началото на днешното заседание Банева заяви пред журналисти, че двамата не са се крили и че са били в контакт с прокуратурата по отношение на разследването. Семейството декларира, че ще сътрудничи на държавното обвинение и ще се бори да докаже невинността си.

Прокурорите искаха постоянен арест заради финансовите възможности на Баневи, както и заради данни, че в други случаи е имало натиск спрямо свидетели от тяхна страна.

Мярката за неотклонение може да се обжалва в четвъртък следващата седмица в апелативния спецсъд.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ня
    Няма такава държава
    21 -3
    23:16, 7 дек 2018
    Спрете с тези парвенюта!Нито ще ги осъдят,нито стотинка ще върнат,
    • Ko
      kovo
      0 0
      19:39, 9 дек 2018
      За да се оправят, ще се разделят с определена сума пари, които ще отидат в нечий джоб, а държавата ще бъде осъдена за "липса на тоалетна", "арестуван е на именния си ден" или нещо друго.
  • 2
    Di
    Dimmu
    16 -4
    07:14, 8 дек 2018
    Само снимки на мърши гледам. Време е да си изринем боклука, че не се е..а мамата да хрантутим такива!
  • 3
    Ха
    хахаха
    10 -2
    11:11, 8 дек 2018
    Ако бяхме като Китай, вече щяха да красят някоя елха или стълб. Тук ще се измъкнат и ще осъдят България.
Последни новини