От х:

Днес в x:

Спешно се събират 14 000 евро за лечение на Ади, ученичка в Езиковата

Благотворителна кампания с мотото „Глътка въздух, глътка надежда за Ади“ стартира в Хасково днес – денят на Св. Николай Чудотворец, за Адриана Андреева, която спешно се нуждае от операция на стойност 14 000 евро – средства, с които семейството не разполага.

Само след шест дни, на 12 декември, Адриана Андреева ще стане на 17 години. Тя е ученичка в 11 клас на хасковската Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" и активен участник в театралната школа на Младежкия център с ръководител Румяна Георгиева. Мечтае да се занимава с мода и дизайн или с театър. Вълнува се за предстоящата на 10 декември премиера на театралната школа. А майка ѝ Даниела Иванова, трепери от страх момичето да не се разболее дори от най-невинната на пръв поглед настинка. Защото за Ади тя може да доведе до много тежки за здравето ѝ последствия.

През януари тази година Адриана Андреева е диагностицирана със Стеноза на главния бронх на белия дроб и по разказа на майка ѝ, е единственият такъв случай в страната. За времето оттогава до днес минават през болници в Пловдив и София, куп изследвания на скенери и томографи, десетки прегледи и 3 бранхоскопии. Последната от тях е в началото на ноември, правена е в най-добрата клиника за белодробни операции и трансплантации – във Виена, Австрия. Стигат до нея с препоръки на лекари и приятели, както и с помощта на работещият там българин проф. Венцислав Петков.

След проведените в началото на ноември прегледи и изследвания при проф. Валтер Клепетко – светило от световен ранг в тази област на медицината, той се наема да оперира момичето, като бъде направена пластика на главния бронх на белия дроб. Тази операция е и единствената надежда за Ади и семейството ѝ, защото в България подобни не са правени. Цената обаче, е непосилна за тях – 14 000 евро, включваща интервенцията и 10-дневния престой в клиниката.

От здравното заведение във Виена са категорични, че операцията трябва да бъде направена възможно най-скоро. Дори веднага след прегледите настояват това да стане на 26 ноември. И когато разбират, че семейството не разполага с необходимите средства, насрочват дата за операция в средата на януари 2019 г., разказва майката на Ади.

Затова семейството, приятели и близки спешно стартират благотворителната кампания с мотото „Глътка въздух, глътка надежда за Ади“, която вече има своята страница в социалната мрежа, където са публикувани и всички медицински документи.

Нека помогнем според възможностите си на Ади, за да диша нормално, да сбъдне мечтите си, да се радва на още театрални премиери и да живее, призовават организаторите на кампанията.

За набиране на средства е открита дарителска сметка:

Банка ДСК

Адриана Иванова Андреева

IBAN: BG11STSA93000025756205

BIC: STSABGSF

Предстои в следващите дни на различни места в Хасково да бъдат поставени и кутии за набиране на дарения, като информация за локациите ще бъде публикувана в страницата „Глътка въздух, глътка надежда за Ади“. Чрез нея всеки, който иска да помогне с благотворителна инициатива, може да се свърже и с близките на Ади, които предварително благодарят на всички добри хора, които ще откликнат на апела им за помощ!

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    00
    001
    51 -1
    11:14, 6 дек 2018
    То хубаво ще помогнем ама къде е ролята на шибаната ни държава!!!???Като не може да се извърши в България тъпата здравна каса да поеме лечението и в чужбина не да вдигат рамене и да казват на хората-спасявайте се!!!Тези от здравната каса освен да крадат за друго не стават-за трепане са!!!!
  • 2
    Ди
    Диди
    2 0
    15:36, 7 дек 2018
    Хайде, Хасково нека се събудим и да помогнем на това прекрасно дете. То е ясно ,че нашата мащеха държава няма да го стори за съжаление
Последни новини