От х:

Днес в x:

Припомниха заслугите на Милетич към българската история

Изображение 1 от 5

    Кръгла маса на тема „Историческата заслуга на проф. Любомир Милетич” се проведе по повод 155 години от рождението на българския учен и интелектуалец. Събитието бе организирано от хасковското Тракийско дружество „Георги Сапунаров“, читалище „Тракия 2008“, Регионалния исторически музей, Държавния архив и Региналното историческо дружество ”Клокотница”.

    Срещата се проведе в лекционната зала на Регионалния исторически музей в Хасково, където беше показана книгата на Милетич „Разорението на тракийските българи през 1913 година“. Да осветлят научната и изследователската дейност на академика, бяха поканени доц. Милен Куманов и Д. Костадинова от Българската академия на науките – София.

    В своето изказване доц. Куманов сподели, че заслугите на проф. Милетич към нашата история са големи и той е изпълнил своя граждански дълг, но ние нашите поколения, сме негови длъжници сега.

    По темата отношения взеха д-р Красимира Узунова от РИМ, Димитър Шалапатов, д-р Георги Граматиков и други.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ян
      Янко Митев
      2 -2
      13:53, 5 дек 2018
      Ех тоя Шалапатов бре! Пак усвои едни пари!
      • Гл
        Глупости
        0 0
        09:32, 6 дек 2018
        Все пари ви са в ума и устата. За такива научни форуми не се дават пари. Има все още и обикновени българи-патриоти, които не мислят за пари, а за идеята.

    Още новини

    Последни новини