От х:

Днес в x:

ЕВН отвори врати за ученици, привлича мераклии за електротехници

ЕВН отвори врати за втора поред година, за да покаже на гимназисти работата в дружеството и да привлече интереса им за професионалното ориентиране към електротехниката.

На 27 ноември 2018 г. Електроразпределение Юг (част от ЕVN България) се включи в инициатива Ден на отворените врати, която се организира от Министерството на образованието и науката (МОН) в рамките на третата Европейска седмица на професионалните умения.

Инициативата цели засилване на общественото внимание към значимостта на професионалното образование в сферата на електротехниката и превръщането му в привлекателен избор за младите хора. Мероприятието е част от кампанията на Електроразпределение Юг в подкрепа на дуалното обучение и засилване на партньорството между бизнеса и професионалните гимназии.

Общо 10 Клиентски центъра на Електроразпределение Юг в различни градове отвориха врати за посетители. През представителствата на дружеството в Смолян, Кърджали, Пазарджик, Стара Загора, Бургас, Сливен, Ямбол, Пловдив, Хасково и Асеновград преминаха близо 130 ученици, които се запознаха със специфики от дейността на електромонтьорите и проектантите по техническото обслужване на електроразпределителната мрежа и съоръжения. Младежите видяха и начина на организация и работа при съблюдаване нормите за безопасност.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини