От х:

Днес в x:

BuzzFeed: Компания на Тръмп планирала да даде на Путин пентхауз за 50 млн. долара

Компания на Тръмп - The Trump Organization, планирала да подари на руския президент Владимир Путин пентхаус в небостъргача "Тръмп Тауър", който искали да строят в Москва, пише Buzzfeed News.

Целта на подаръка на стойност 50 милиона долара била да привлече богати руснаци да купуват апартаменти в 100-етажната сграда. "Олигарсите биха се редили на опашка, за да живеят в една сграда с Путин", казва бизнесменът Феликс Сатър, инициатор на построяването на Тръмп Тауър в Москва.За останалите цената щяла да е с 250 млн. долара повече.

Не е ясно знаел ли е Тръмп за това предложение, отбелязва BuzzFeed, но адвокатът Майкъл Коен, който в този момент представлявал интересите му, го е държал в течение на преговорите. Изданието се позовава на два неназовани източници в американските служби, които твърдят, че Коен е обсъждал плана със секретаря на руския президент Дмитрий Песков.

На 29 ноември Коен призна, че работата по проекта е продължила и след като Тръмп станал кандидат за президент на републиканската партия. Той заяви, че е излъгал Конгреса, когато казал, че е проектът е прекратен през януари 2016 год.

В отховор президентът Тръмп го обвини в лъжа и го нарече "слаб и не твурде умен човек". По думите на Тръмп "Коен лъже, за да намали присъдата си, която може да бъде до 5 години затвор (за укриване от данъци и други престъпления).

През април комисията към камарата на представителите в Конгреса разсекрети доклада за разследването на сътрудничеството на Тръмп с Русия по време на президентските избори през 2016 год. Според този документ, няма доказателства, че деловите му отношения преди началото на кампанията са послужили като връзка с Москва  по време на самата предизборна надпревара.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини