От х:

Днес в x:

Смартфоните с най-добри AI

Мнозина от нас може би не си дават сметка, че новите модели смартфони вече са наистина от едно следващо поколение. 

През последната една година екраните станаха по-големи и без рамки, камерите станаха повече, но истинската промяна всъщност идва в чиповете, които не виждаме.

Тазгодишните водещи модели са оборудвани с ново поколение чипове, които позволяват определен тип невронно изчисление и обучаване, и са нещо наистина невиждано в потребителски продукт до момента.

Huawei Mate 20 Pro
Новият флагман на Huawei е единственият Android устройство, работещо със 7-нанометров чип.

Миниатюрната платка на Kirin 980 разпределя ресурсите на телефона, така че да достави максимално добра производителност във всеки един момент. 

Този чип може да разпознава до 4500 изображения в минута, да преобразува изображения в реално време и да разпознава измежду предмети.

Камерата на Mate 20 Pro също печели много от AI способностите на чипа, който мигновено наглася оптималните параметри на снимане, за да произведем възможно най-доброто изображение.

iPhone XS, XS Max и XR
Тазгодишните модели на Apple също притежават чип от седем нанометъра - A12 Bionic, собствено производство на компанията от Купертино.

Apple описва A12 като "най-мощният чип в смартфон някога" и сме склонни да се съгласим в известна степен. 

Невронният фреймуърк на чипа позволява до пет трилиона операции в секунда, което е гигантски скок от предходния чип с производителност от 600 милиарда операции в секунда. 

Чипът тепърва ще влиза в употреба с еволюцията на ARKit 2.0, като за момента виждаме реалните му ефекти в перфектните изображения и в цялостната бързина на новите iPhone модели.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини