От х:

Днес в x:

Германската прокуратура нахлу в „Дойче банк”

Германски прокурори влязоха и претърсиха редица офиси на Deutsche Bank ("Дойче банк"), включително централата й във Франкфурт в рамките на разследване за пране на пари, съобщават от прокуратурата, цитирани от Bloomberg.

В акцията са участвали общо около 170 души, а двама служители на най-голямата германска банка вече са заподозрени. Действията на прокурорите са провокирани от разкритията на Panama Papers, че банката помага на клиентите си да отварят офшорни компании и сметки в данъчни убежища.

Парите, получени незаконно, може да са прехвърлени в сметки в Deutsche Bank, която не е докладвала за подозренията, че сметките може да са били използвани за изпиране на пари, твърдят прокурорите от Франкфурт.

Претърсванията обаче не са свързани с ролята на Deutsche на кореспондентска банка в огромния скандал за пране на пари с Danske Bank. Германската банка е замесена в него, тъй като се смята, че е обработила около 150 млрд. долара от общата сума на подозрителните сделки, обвързани с Danske, според източници на Wall Street Journal.

Най-голямата датска банка е разследвана, след като стана ясно, че през клона й в Естония са преминали 230 млрд. долара чрез сметки на чужди граждани, включително руснаци. Схемата е действала в продължение на няколко години до 2015 г.

"Deutsche Bank действа като кореспондентска банка за Danske Bank в Естония. Нашата роля беше да обработим плащанията за Danske Bank. Ние прекратихме тази връзка през 2015 г., след като идентифицирахме подозрителната дейност от нейните клиенти", заяви говорител на Deutsche Bank.

Източник: money.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Иво
    0 0
    13:47, 29 ное 2018
    Това за пореден път доказва колко безпомощни и зависими са политиците от банките и големите пари ! Десетилетия вече Германия има проблем с банките си, и особено с Deutsche Bank / още по времето, когато Акерман беше начело на финансовата институция/. И до сега не направиха НИЩО, за да вкарат нещата в ред! А това за прането на пари - ами то удря после тях - чрез терористичните акции, защото НИКОЙ не знае къде отиват в последна сметка тези пари! Ама народът да му мисли, политиците и партиите не ги е " еня " за хората, важното е - да са на власт, като ползват всички блага, произтичащи от това ! Та това са злините за човечеството - шепа хора с милиарди, които УПРАВЛЯВАТ всичко и всички, финансовите институции, политиците / от тук и целия репресивен апарат - полиция, военни - които те командват /, от тук и разпалването на войните - тук и там. Та май колкото по- рано се натиснат копчетата - толкова по- добре! Дано следващите са по- умни , по- прозорливи, не толкова алчни, арогантни, безчовечни и жестоки ! И дано човекът - в този си вид - да няма възможността да колонизира Космоса !
Последни новини