От х:

Днес в x:

Министерството на културата финансира проект на Свиленградския музей, Хасковският – орязан

В Свиленград ще е и един от 26-те проекта в страната, които получават финансиране от Министерството на културата за разработки в областта на движимото културно наследство, музеите и визуалните изкуства на тема „Музеят като образователна среда“. За субсидирането на 8-мо място от всички предложения е класирана разработката „Из лабиринта на времето“ на Историческия музей – Свиленград.

Хасковският Регионален исторически музей и Историческият музей в Харманли обаче са сред орязаните 11 културни институции, подали проектни предложения.

РИМ – Хасково кандидатства с проекта ,,Градът край реката с тополите“, музеят в Харманли кандидатства за субсидиране с разработката „Печатни материали“. Причината за отхвърлянето е неточност в документацията.

Още една добра новина е с адрес Свиленград.

В пограничния град отиват две награди за принос в родната култура.

Народен хор „Станко Панайотов“ и Вокална група „Хармония“ при читалище „Просвета 1870“ са сред отличените с грамоти за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност от Министерството на културата на церемонията снощи в столичната галерия „Средец“.

Със златен почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон бяха отличени: поетът Иван Цанев, актрисата Татяна Лолова, певицата Маргрет Николова, историкът, публицист и общественик проф. Пламен Павлов. Високото отличие получи и музикантът, композитор и преподавател проф. Костадин Бураджиев, Теодора Георгиева – артистка, водещо име в състава на Държавния музикален театър „Стефан Македонски“, д-р Георги Саракинов, специалист и познавач на материята, свързана с авторско право. Почетен знак получиха и читалищни дейци и общественици от цялата страна.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    Боил
    1 0
    18:51, 29 ное 2018
    Ха ха ха хасковския музей нали си имат Бакалов! Забравиха ли поръчковите му статии срещу сегашния министър в местната преса! Ха ха ха !
Последни новини